Костов: Няма да има повече изходящи трансфери, най-много ще ни липсва Уелтън


FUTBOL-TV

Костов: Няма да има повече изходящи трансфери, най-много ще ни липсва Уелтън

Треньорът на Левски - Николай Костов даде пресконференция преди мача с Пирин. Той обяви, че няма търпение да започне пролетният дял от шампионата.

"Доста отбори играят трудно срещу Пирин, особено срещу гост. Притеснява ме теренът, защото на лоши терени не ни се получава играта. И за вас, и за нас е загадка как ще изглежда отборът без петимата основни играчи, които напуснаха тима. Контролите са си контроли, но сега трябва да печелим точки. Очаквам сериозен мач, но най-вече очаквам ние да победим, защото сме по-силен отбор“, започна Костов.

"Една от неизвестностите за този мач е смяната на треньора в Пирин. Имахме информация от Топузаков за тях, но тя бе с предния треньор. Не сме успели да ги наблюдаваме, докато бяхме в Турция. Познавам индиректно треньорът им от престоя ми в Украйна. Знам какъв футбол изповядва. Очакваме неочакваното обаче. Всички нови играчи по света им се дава повече време за адаптация към съотборници, отбор, публика. Ние обаче трябва да им се доверим, за да заместят напусналите“, продължи треньорът.

Костов коментира и темите по селекцията в "синия“ отбор.

"Имахме разговори с Бастунов, с Алекс Колев, но не се получиха нещата. Все още търсим играчи, но от Южна Америка. Имаме амбиция за български играчи, обърнали сме внимание и към нашата школа. Наблюдаваме всички български играчи и вече ми е ясно кои от тях подхождат на стила на Левски и те ще бъдат наблюдавани още от мен. За разлика от лятото в Правец, имахме повече време да осмислим нещата, свързани с играта ни. Мисленето им е на по-друго ниво, а това е важно, защото искаме да играем високо и да контролираме топката. Футболът ни не е лесен. Доста неща се усвоиха от играчите, виждам ги по-решителни. Видя се прогрес в последните мачове, но това все пак са контроли, в които няма такова напрежение“, каза още Костов.

"Много си харесвам играчите, отношението им към тренировъчния процес. Оптимист съм след това, което видях в последните 15 дни от подготовката. Нямам търпение да започне шампионата. Не мисля, че ще има повече изходящи трансфери. Най-много ще ни липсва Уелтън. Той беше сърцето и душата на нашия отбор. Трябва да търсим атрактивни играчи, които да задоволяват нашата публика. В момента разчитаме на колективното мислене и дух, които да заместят Уелтън. Относно изходящите трансфери се радвам донякъде, защото Левски вече се котира добре на европейския пазар“, завърши Костов.

  Сподели
121