Лудогорец и ЦСКА 1948 няма да решат спора в редовното време


FUTBOL-TV

Лудогорец и ЦСКА 1948 няма да решат спора в редовното време

Лудогорец - ФК ЦСКА 1948
Стадион: "Ивайло", Велико Търново
Дата: 10.02.2024 г.
Час: 15:00


Мачът за Суперкупата на България ще се състои, въпреки че имаше очаквания това да не се случи. Причината - сгъстеният цикъл от мачове и фактът, че през миналата година Лудогорец спечели титлата и Купата на страната. Все пак, двубоят за Суперкупата ще се играе, като съперник на разградчани ще бъде отборът, който стигна до финала за Купата, но го загуби - ФК ЦСКА 1948. При успех, това може да бъде първото отличие в историята на "червените". Прогнозата на FTV и на Futbolbet е, че всичко в този двубой ще бъде решено след продължения или дузпи. Пробвайте знак Х за редовното време.

Мачът е първи официален и за двата отбора за тази календарна година. С него се открива и футболния сезон у нас, тъй като седмица по-късно се подновяват мачовете от шампионата.

Лудогорец изглежда като фаворит, но трябва да се има предвид фактът, че скоро не е имало официални мачове. Разградчани все пак направиха една добра подготовка, която се проведе почти изцяло в Турция. 3 победи, 1 равенство и 1 загуба е статистиката на шампионите в предсезонната подготовка.

Трябва да се отбележи още, че на Лудогорец предстои важен мач от евротурнирите срещу Сервет, който е само 5 дни след срещата с ЦСКА 1948. Със сигурност Георги Дерменджиев ще има едно на ум и желанието му ще е да не се стига до продължения, за да може отборът да е сравнително свеж за Сервет.

Иначе последната новина от лагера на Лудогорец е, че тимът се раздели с Игор Пластун. Украинският защитник така или иначе в последно време позагуби мястото си в отбора и рядко бе титуляр. В началото на тази кампания загуби титулярното си място за сметка на Оливие Вердон и Сонко Сундберг, а след идването на Георги Дерменджиев тотално отпадна от сметките и не попада в групата. Пластун бе спряган за преминаване в ЦСКА, но на този етап няма потвърждение за този трансфер от "Армията".

"Не мисля, че е голяма привилегия, че ще играем по-рано, защото времето за подготовка е по-малко. Няма нещо, което да ме тревожи. От 10-и февруари до 3-4 март имаме седем мача. Трябват ни играчи и мисля, че докато затвори трансферният прозорец ще има нови футболисти при нас. Акцентът е равномерен. И двата отбора (б.а. ЦСКА 1948 и Сервет) ги гледаме като начало, имаме много добра информация. дано се сбъдне всичко онова, което искаме", заяви Георги Дерменджиев.

ЦСКА 1948 заложи предимно на контроли с родни отбор. Подготовката на тима от Бистрица бе доста по-скромна, в сравние с тази на Лудогорец. Иначе тимът се раздели с голяма част от титулярите си. Бяха привлечени и не малко нови състезатели, нито един от които обаче не са с внушаваща визитка. От клуба си тръгнаха и част от длъжностните лица, сред които дошлият изненадващо преди няколко месеца Стойчо Младенов. Така че ще бъде любопитно новото лице на отбора, където все пак ще се разчита все още на голямата звезда Ивайло Чочев.

"Очакванията са да стане един интересен мач. Надявам се това, което работихме през подготовката, да го покажем на мача с Лудогорец. Искаме да победим и отиваме с тази нагласа. Най-силният ни коз според мен е отборната ни игра. Имаме добри индивидуалности, но характерът, който имат момчетата, мен лично ми допада много. Смятам, че това ни е най-силният коз“, каза треньорът на ЦСКА 1948 - Николай Панайотов.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ФК ЦСКА 1948 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
202