Локо София може да привлече бивш нападател на Левски


Н. Гавазов

Локо София може да привлече бивш нападател на Левски

Локомотив (София) може да привлече бившия нападател на Левски Мартин Петков. В момента той е свободен агент, след като се раздели с азербайджанския си тим Туран Товуз. От клуба съобщиха преди пет дни, че приключват отношенията си с българина по взаимно съгласие.

Петков премина в Туран през лятото пак като свободен агент от Септември (София), като записа участие в 14 мача за азербайджанския тим, в които вкара 3 гола. Шампионатът там в момента е в разгара си, но явно в отношенията между двете страни е настъпил разрив.

През уикенда Мартин Петков е имал среща с ръководството на Локомотив. Интересното е, че той е юноша именно на "железничарите", откъдето преминава в школата на Левски, а от там стига и до първия отбор, за който има 58 мача и 3 попадения в периода 2019-2021 г. Оказа се обаче ненужен на "Герена" и премина в украинския Черноморец (Одеса) в началото на 2022 г. След старта на военните действия обаче и спирането на шампионата нападателят приключва бързо отношенията си с Черноморец и се озовава в... Славия. За "белите" записва само 10 мача през пролетта на 2022 година и подсилва Септември (София), където вкарва 4 попадения в 26 двубоя.

Нападателят е обявил пред "червено-черните", че е съгласен да премине в "Надежда", но ще изчака още малко за нова опция за чужбина. Ако такава не се появи, той ще подсили столичните "железничари".

До момента Локо (София) не е осъществил нито един входящ трансфер. В атака треньорът Данило Дончич разчита на Калоян Кръстев и Карлос Франса.

  Сподели
185