Бира, рок и ЦСКА в Германия, армейците в черно биха Рот-Вайс


В. Мухарски

Бира, рок и ЦСКА в Германия, армейците в черно биха Рот-Вайс

ЦСКА победи германския Рот-Вайс с 2:0 в контролна среща. Мачът се играе в Есен, а преди двубоя немският тим бе официално представен пред феновете, преди началото на новия сезон, с двучасов рокконцерт. Около 4 000 души присъстваха на трибуните на 15-хилядния стадион “Георг Мелхес”, като близо 100 от тях подкрепяха българите, които в тази среща играха с изцяло черен екип.

Главният мениджър на "червените" Милен Радуканов не можеше да разчита на Маркиньос и Бандаловски, които са с травми. На румънецът Янис Зику не бе дадена почивка и отново започна като титуляр, въпреки че и вчера изигра едно полувреме срещу полския Краковия (2:1 за "армейците").

Още в 5-ата минута на контролата ЦСКА поведе в резултата. Тогава Грегъри Нелсън се пребори за топката със защитниците на домакините, влезе в наказателното поле и подаде към Мишел Платини и голаджията с мощен шут откри резултата. Само три минути по-късно немците поискаха дузпа, след игра с ръка на Апостол Попов в наказателното поле на българите, но съдията не отсъди наказателен удар.

До края на първата част Спас Делев, Зику и Борис Галчев имаха шанс да удвоят резултата, но нямаха късмет при завършващия удар. Десет минути преди края на първото полувреме домакините поискаха за втори път дузпа, този път за нарушение на Коста Стоянов срещу техен играч, но такава отново не бе дадена. В тази ситуация българският бранител се контузи и бе принудително сменен от парагваецът Джони Кабрера, който е на проби в ЦСКА.

След почивката двата отбора продължиха да играят със същото темпо. В 54-ата минута "армейците" останаха с човек по-малко на терена. Грегъри Нелсън влезе в конфронтация с противников играч и съдията го изгони. Само шест минути по-късно Мишел Платини вкара втори гол в мача след хубав удар по земя и по този начин оформи крайния резултат. С асистенция в случая се отличи капитанът на отбора Тодор Янчев.

  Сподели
224