Ники Михайлов: Младите футболисти са бъдещето на Левски


FUTBOL-TV

Ники Михайлов: Младите футболисти са бъдещето на Левски

Вратарят на Левски Николай Михайлов, който изведе отбора с капитанската лента при победата над Тузла Сити, обобщи настроението в тима след мача с босненците.

"Мисля, че се получи добър мач. С всяка среща играем все по-добре. Днес имаше агресия, бяхме добре и в двете фази на играта. И на мен малко ни омръзна да губим в контролите. Говорихме си в съблекалнята, че трябва да излезем, да постигнем победа и отдъхнем преди втория етап на подготовката", бяха първите думи на опитния футболист пред екипа на телевизия "Диема".

"Левски е в период на подготовка. Тежко е, защото преди всеки мач сутринта също имаме тренировки. Имаме и двама нови футболисти - единият дойде днес (б. а. - Карплос Охене), другият е с нас от няколко дни (б. а. - Фабио Лима). Още е рано да кажем дали те ще паснат на отбора, ще видим в хода на първенството. Бразилците имат нужда от по-дълга адаптация, но се надяваме с помощта на превода да преодолеем езиковата бариера и да го накараме да се чувства като вкъщи", каза Михайлов.

"Младите футболисти са бъдещето на Левски. Колкото по-рано го осъзнаят, толкова по-добре за тях. Разбира се, има твърде млади момчета, за които е нормално на тази възраст да отстъпват в единоборствата. За мен е важно Левски да не получава голове, независимо кой е на вратата - аз, Пламен или Иван. Основното е да запазим вратата си суха, а след това и да вкарваме в атака. Сега трябва да си починем три дни, да изчистим главите и да се готвим за следващия етап от подготовката, защото следващите ни съперници ще бъдат по-трудни от досегашните", каза още Николай Михайлов.

  Сподели
149