Левски с трета поредна загуба, този път от косовари


FUTBOL-TV

Левски с трета поредна загуба, този път от косовари

Левски записа трета загуба в контролите по време на подготвителния си лагер в Турция. "Сините“ отстъпиха на косовския Дукажини с 1:2. До голяма степен това се дължи на факта, че до 60-ата минута тимът игра с предимно много млади футболисти, които допуснаха няколко грешки в първите минути. Буквално с първото си докосване не само в този мач, но и в цялата подготовка, Джевад Ел Джемили вкара попадение за почетното 1:2.

Николай Костов заложи предимно на млади таланти от школата в стартовия състав. Тимът на Дукажини използва този факт и натисна "сините“ от първите минути. В 7-ата минута съперникът откри. Капитанът Блеринд Морина изпълни отлично фаул отляво на вратата на Иван Андонов и остави безпомощен младия страж – 0:1.

В 11-ата минута се наложи Кристиян Димитров да се намесва решително при една контраатака на косоварския тим. В 14-ата минута обаче Иван Андонов нямаше какво да направи за втори път в мача. Още при второто статично положение отново капитанът Морина центрира този път отлично и Бешир Ишени удвои – 0:2.

В 16-ата минута Андонов се намеси решително и изби топката в корнер, след като играч на Дукажини остана сам срещу него, макар и малко встрани от вратата. Постепенно и "сините“ започнаха да показват зъби .В 21-ата минута Кристиян Димитров се извиси добре в наказателното поле и стреля с глава, но в гредата. В 25-ата минута Марин Петков направи хубав пробив отдясно и центрира прострелно в наказателното поле, но играч на косоварския тим протегна крак и изби пред погледа на Илиян Стефанов. В 37-ата минута Гаоте пое топката на левия фланг, влезе навътре към наказателното поле и стреля от дистанция, но в аут. В 40-ата минута Марин Петков имаше прекрасна възможност да вкара от фаул, като топката бе поставена на дъгата пред наказателното поле. Той обаче стреля над вратата. Малко по-късно хубава комбинация между Марин Петков и Илиян Стефанов завърши с центриране на втория, което обаче не бе засечено от никой в наказателното поле. В 42-ата минута Марин Петков стреля опасно от фаул, този път доста встрани от наказателното поле, но стажът на "Дукажини“ се справи. В края на полувремето капитанът на Дукажини - Морина се опита да повтори гола си от фаул, с който откри резултата, но Андонов се справи.

В началото на втората част в игра се появи и новото попълнение Фабио Лима, който пробва да изостри малко нещата в предни позиции. Малко по-късно в игра се появиха и почти всички по-опитни играчи в състава на Николай Костов. В 62-ата минута "сините“ направиха най-добрата си атака дотук в мача. Уелтън комбинира с Фадига, който сви топката в наказателното поле към Митков, а халфът стреля, но стражът на Дукажини изби. В 71-ата минута "сините“ удариха втора греда. Патрик-Габриел Галчев се откъсна отдясно и подаде към Фадига, който с едно докосване стреля, но уцели напречната греда.

Добрата игра след почивката даде резултат в 75-ата минута. Джевад Ел Джемили се появи на мястото на Фабио Лима и с първото си докосване успя да изравни с хубав удар, не без помощта и на стража на "Дукажини“. Само минута по-късно пак Джемили можеше да изравни, след като навлезе в наказателното поле отляво и стреля, но стражът се справи. До края на срещата "сините“ продължиха да натискат и да комбинират много добре в половината на съперника, но до гол така и не се стигна.

Левски – Дукажини 1:2

0:1 Блеринд Морина 7′

0:2 Бешир Исени 14′

1:2 Джевад Ел Джемили 75′

Левски

99. Иван Андонов (60′ – Пламен Андреев), 50. Кристиан Димитров, 4. Виктор Любенов (60′ – Келиан ван дер Каап), 15. Александър Божилов (60′ – Цунами), 77. Дейвид Михалев (60′ – Патрик-Габриел Галчев), 20. Асен Чандъров (60′ – Асими Фадига), 31. Стивън Жерард Гаоте (60′ – Дарлан), 16. Преслав Бачев (60′ – Уелтън), 14. Илиян Стефанов (60′ – Асен Митков), 88. Марин Петков (46′ – 7. Фабио Лима (71′ Джемили), 21. Кристиян Йовов (60′- Рикардиньо)

  Сподели
203