Треньорът на ЦСКА - София : Доволен съм от видяното


Н. Гавазов

Треньорът на ЦСКА - София : Доволен съм от видяното

Наставникът на ЦСКА – София Нестор Ел Маестро се срещна с представителите на медиите преди днешното занимание на "червените“. Той сподели своите очаквания от зимната подготовка, както и от втория дял на сезона.

"Очакваме това, което винаги очакваме – да се борим във всеки мач, да се опитаме да спечелим всеки трофей. Трансферният прозорец е жив процес, имена циркулират всеки ден. Естествено, аз играя активна роля в него, но няма да коментирам слухове и спекулации, не смятам, че съм най-точният човек за това.

Браян Морено? Това е решение от страна на клуба. Основната причина беше, че футболистът не дойде тук за първата ни тренировка – освен това има история с негови предишни провинения, затова решихме и да се разделим по взаимно съгласие.

Всеки ще получи шанс, без значение какъв паспорт има. Всеки, който за мен е достатъчно добър, ще получи шанс в Първа лига. Треньорът решава

Моите отбори винаги са много добре кондиционно подготвени. Тази седмица вече работихме по някои елементи – част от тренировката ще бъде за владение на топката. Дано да станем шампиони този сезон. От наша страна ще играем феърплей, ние винаги играем феърплей. Има всички индикации за много завързан и вълнуващ край на сезона, надявам се това да е нашата година“, заяви треньорът на "армейците“.

"Не знам каква ще бъде разликата, тъй като ситуацията е нова за мен и отбора. Предпочитам и харесвам да играя на стадион “Българска армия", в който има голяма доза романтика. Ще се радвам феновете да ни подкрепят и на “Васил Левски". Много съм доволен от това, което виждам от началото на тази подготовка.

Имахме няколко капитани през сезона. Ще бъдем предпазливи с Юрген Матей и ако всичко е наред, той ще запише минути. Бучков и Бисмарк ще бъдат отдадени под наем.

Моите отбори винаги са добре подготвени кондиционно. Работя възможно най-рано в тактически аспект. Логично е да има положителни и отрицателни моменти в Лудогорец с участието им в европейските клубни турнири. Всеки отбор има група от основни играчи. Ние имаме 8-9 основни играчи, с които играем във всеки мач. Не искаме да се разделяме с тях.

Почитател съм на западноевропейската система за провеждане на първенството. Трябва да има условия като отопление и терени", добави  Ел Маестро.

  Сподели
89