Селекцията в Левски буксува, голмайстор на Берое също се размина със "сините"


FUTBOL-TV

Селекцията в Левски буксува, голмайстор на Берое също се размина със

Селекцията на Левски буксува. До момента "сините" не са уредили нито един нов играч. Вместо това удрят греда след греда на трансферния парзар. Те са напът да се разминат и с нападателя на Берое - Вини Трибуле, твърди "Тема Спорт". 24-годишният камерунец има договор със старозагорци до края на сезона и вече има право да преговаря с други клубове, като през лятото да премине в някой от тях като свободен агент.

Преди Нова година собственикът на заралии Ернан Банато разкри, че играчът е отказал едно предложение и ще остане под Аязмото и през пролетта. След това обаче агентът на нападателя разкри, че това няма да се случи заради неизплатени заплати. Точно заради това ще направи всичко възможно договорът на Трибуле с Берое да бъде разтрогнат преждевременно по вина на клуба. През есента Вини бе на терена в 17 шампионатни мача, в които отбеляза 5 гола. Той е и водещият голмайстор в състава, като може да играе както на върха на нападението, така и на фланга.

До момента от Левски се разминаха с няколко играчи, набелязани от Арда. Това са десният бек Мартин Стойчев и офанзивният халф Абубакар Тунгара. От там бе искан и централнияз защитник Умар Сако, но цената му е прекалено висока. Това бе причината "сините" да се откажат и от Максим Ковальов от Пирин. Левски не успя да постигне договорка и с бразилеца Джонатан Машадо, като халфът засега предпочита да подпише договор с боливийския клуб Уилстерман, който му предлага по-продължителен контракт.

Всъщност на "Герена" имаха сериозни трудности и с лятната селекция. Тогава треньорът Николай Костов още в подготовката посочи едно име - това на Георги Миланов. Той обаче отказа да се завърне в Левски, като дори и в момента е без отбор, след като през пролетта игра за Ал Дафра от ОАЕ. Едва след старта на сезона Левски привлече двама играчи. В тима пристигнаха дефанзивният полузащитник Дарлан и офанзивният Асими Фадига. Те обаче не успяха да оправдаят възлаганите им надежди.

  Сподели
110