Отменен гол и пропуски попречиха на Локо София в Македония


В. Мухарски

Отменен гол и пропуски попречиха на Локо София в Македония

Локомотив София не успя да победи македонския Металург Скопие, завършвайки при резултат 0:0. Двубоят бе първи между двата отбора от Втория предварителен кръг на турнира Лига Европа. Така "железничарите" имат реален шанс за класиране напред в турнира, стига да вземат победата на реванша в София.

За Локо участие в срещата не взеха новото попълнение Марза Мешич и халфът Марчо Дафчев, които са контузени. Другото ново име в редиците на "червено-черните" Коста Янев не бе напълно готов за игра, но въпреки това наставнкът на отбора Диян Петков му гласува доверие.

Срещата започна с натиск на "железничарите" и още във 2-ата минута Кристиан Добрев вкара топката във вратата на домакините, но попадението бе отменено за нарушение на Танко Дяков. През първото полувреме българският отбор бе по-активен, но пропуски направиха Мариян Андонов, Искрен Писаров и Калоян Караджинов.

След почивката до откриване на резултата така и не се стигна. Най-близо до гол бе  Преслав Йорданов, който минути преди края на срещата направи невероятен пропуск пред вратата на македонците. По този начин спорът между двата отбора остава да се реши в реванша в София.

  Сподели
280