Бивш капитан на Лудогорец: Усещал съм понякога, че има съдийска подкрепа


FUTBOL-TV

Бивш капитан на Лудогорец: Усещал съм понякога, че има съдийска подкрепа

Помощник-треньорът на Лудогорец и бивш капитан на тима от Разград - Светослав Дяков, бе гост в подкаста “На дузпата". Там бившият футболист на Лудогорец, Локомотив София и Пирин Благоевград проговори за спомените си от активната си спортна кариера, която поддържаше до неотдавна, като сподели мнението си по един от най-сериозните въпроси във родния футбол - получавал ли е Лудогорец съдийска помощ. Също така играчът си припомни и времената в горноджумайския край, където в началото на века направи първите си стъпки в професионалния футбол.

“Онзи тим (б. р. - Пирин) можеше да се развие, защото бе пълен с млади и жадни за доказване талантливи футболисти. Тук е времето да кажа, че благодаря на Йордан Самоковлийски. Тогава той беше треньор, направи ме и капитан на Пирин. Той видя лидерски качества в мен. Тренировките бяха доста тежки, гладиаторски. Имало е такива, в които половината от играчите не можеха да ги завършат и просто си излизаха от терена. Това ме направи по-силен и ме накара да мога да минавам по-леко през изпитанията. След това не съм се плашил от тренировка. Без да се натоварваш във футбола, няма как да стане. Асансьор към успеха няма, трябва да използваме стълбите. Нужна е много работа, а ние тук малко по-лежерно го караме."

“С годините в Локо София показвах добри игри. Шест месеца преди да ми изтече договора, ЦСКА, на който беше треньор Милен Радуканов, играеше в Европа. Той много ме искаше. Бях готов не веднага да тръгна, а да скоча. Тогава ЦСКА имаха едно условие точно 6 месеца преди да свърши договора ми с Локомотив. Те ме желаеха още зимата и исках да разтрогна контракта си по вина на клуба. Локо ми дължаха страшно много пари, но този тим ми бе помогнал. През лятото чаках доста дълго, но не ми се обадиха. И един приятел на шега ми каза: "Ела да се видиш с Кирил Домусчиев". Казах му, че не е сериозно да отида в Лудогорец. Тогава в Локо София Иво Тонев ми даваше максимална заплата, даже ми вадеше пари от неговия джоб. На срещата при Кирил Домусчиев той ми показа страхотни проекти за база, стадион. Казах, че ако и на 20 процента се изпълнят нещата, още утре ще премина там. Защото бях свикнал преди това да ме лъжат, да преувеличават нещата. След това всичко е история."

“Ще бъда откровен - усещал съм съдийска подкрепа. Както съм виждал, че има съдийска подкрепа за ЦСКА, Левски - големите отбори. Имало е случаи... Нещата се виждат и отвън, трябва да бъдем реалисти и да сме честни. Имало е случаи, когато Лудогорец е бил подпомаган от съдийско решение, както е било и с други тимове. Така и по Европа - големите и силните са едно рамо пред другите. За съжаление е така."

  Сподели
151