Локо Пловдив готви разпродажба на футболисти?


Н. Гавазов

Локо Пловдив готви разпродажба на футболисти?

Локомотив Пловдив подготвя разпродажба на футболисти, твърди вестник “Тема Спорт". С парите от трансфери пък ще бъде вързан бюджетът на клуба. Към доста от играчите има интерес от чужбина. А част от тях са и с изтичащи договори. В тази категория попадат бразилецът Джовани, хърватският страж Динко Хоркаш, белгийското крило Бабакар Дион, централният защитник Мартин Паскалев.

Твърди се, че ръководството на “смърфовете" е прибягнало до тази мярка, за да не изпусне играчите за без пари през лятото, когато те станат свободни агенти. Към Джовани има сериозен интерес от Китай и Тайланд. Очаква се “железничарите" да приберат над 300 000 долара от сделката. Заплатата на футболиста ще е в пъти по-голяма от тази, която взима на "Лаута“. За Хоркаш, който е един от най-стабилните вратари в първенството, вървят доста спекулации. А Дион още през лятото бе на крачка от швейцарския Грасхопърс, но сделката с клуба от Цюрих пропадна.

В последните дни се появи информация, че нападателят Алфа Конте е пред трансфер в Азербайджан. В предишния прозорец Локо продаде там двама играчи – Матеус да Силва, който подписа с Карабах, и Пиер Зебли – преминал в Зира. Сега Конте е желан от Нефтчи Баку. Този клуб дава 150 хиляди евро за правата му. Локомотив обаче ще пробва да вземе по-голяма сума за правата му. Причината е, че Алфа има договор за още 2 сезона с черно-белите. Интересното е, че към него имаше интерес и от Левски. От "Лаута“ обаче отказаха набързо сините, слагайки му непосилна цена.

Напомняме, че в началото на декември изпълнителният директор на пловдивчани Павел Колев разкри за финансови проблеми в клуба. След това пък оперативното ръководство премина в ръцете на Христо Крушарски. Той вече обяви, че няма да прави спънки на играчите, които пожелаят трансфер.

  Сподели
207