Лудогорец следи трима от Румъния


Н. Гавазов

Лудогорец следи трима от Румъния

Директорът на Лудогорец Козмин Моци е бил на мача Петролул – Рапид, за да гледа трима играчи на домакините, съобщава “Мач Телеграф".

Според думите на Клаудиу Тудор, президент на румънския тим, няколко скаута от чужбина са дошли в Плоещ, за да гледат двубоя. Шефът обясни, че и тримата футболисти са за продан, но не за по-малко от 500 000 евро.

"Хората дойдоха от чужбина, за да гледат мача. Козмин Моци дойде с двама души от клуба, за да гледа Худжа, Цику и Сенко Дуа. Разбира се, под 500 000 евро няма да продадем играч, но за правилната цена ще го направим", разкри Клаудиу Тудор.

И тримата гледани са защитници. Мариан Худжа е централен бранител на 24 години, а цената му според Transfermarkt е 550 000 евро. Лудогорец разполага с доста играчи на тази позиция, но най-добрият Оливие Вердон най-вероятно ще бъде продаден през зимата, след като трансферът му през лятото се провали в последния момент. Диниш Алмейда има страхотни качества, но не е ясно в каква форма ще бъде след 9-месечно лечение. Другите са Сонко Сундберг, Георги Терзиев и Франко Русо.

Валентин Цику е ляв защитник на 23 години и е оценен на 800 000 евро. На тази позиция Лудогорец има колосална фигура в лицето на Антон Недялков, а втори избор е Сон.

Третият набелязан е Сенко Дуа на 23 години, десен бранител. Роден е в Кот д'Ивоар, а цената му е 200 000 евро.

  Сподели
203