Стана ясен приоритетът на Лудогорец през зимата


Н. Гавазов

Стана ясен приоритетът на Лудогорец през зимата

Лудогорец няма да провежда мащабна трансферна кампания през зимата, съобщава “Мач Телеграф".

Шампионът завърши есента по мечтан начин, побеждавайки на "Българска армия" и класирайки се на плейоф към 1/8-финалите на Лигата на Конференциите след успех с 1:0 над Нордселанд. И докато целият отбор почива, то спортно-техническото ръководство на "орлите" вече мисли за селекцият, като приоритет е плеймейкър.

В момента Лудогорец има на тази позиция Тодор Неделев и Доминик Янков. Първият бе замразен без причина от Ивайло Петев и едва в края на есента Георги Дерменджиев започна да му дава шансове за игра. Любимецът на феновете на Ботев Пд се представи чудесно в първенството, но в Европа така и не записа участие. Доминик Янков пък е преследван от по-леки травми, които му пречат да покаже най-доброто от себе си. Заради всичко това Дерменджиев измести с позиция напред вътрешния халф Якуб Пьотровски, който пък пасна като дялан камък на десетката. На всички обаче е ясно, че интересът към поляка е огромен и негов трансфер за огромна сума е възможен в най-скоро време.

На другите позиции в Лудогорец е пълно с играчи. Вратарите са двама, плюс младия Дамян Христов, който вече получи шансове от Дерменджиев. Аслак фон Витри и Сон са десните бекове, а централните защитници са дори петима – Вердон, Сундберг, Русо, Терзиев и възстановеният Диниш Алмейда. Леви бекове са Антон Недялков и Дени Групер, който вече е здрав. На тази позиция може да играе и Иван Йорданов. Той пък е един от халфовете, като другите са Клод Гонсалвеш, Педро Нареси и Якуб Пьотровски. Крилата също са много – Бърнард Текпетей, Кайо Видал, Рик Джонатан, Спас Делев, пък дори и забравеният напоследък Мунир Шуиар. На върха на атаката Георги Дерменджиев има лукса да разчита на цели трима класни нападатели – Квадво Дуа, Руан и Матиас Тисера.

  Сподели
226