Пробвайте знак Х за ЦСКА - Лудогорец


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за ЦСКА - Лудогорец

ЦСКА - Лудогорец
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 10.12.2023 г.
Час: 17:45


ЦСКА приема Лудогорец в последен мач на стадион "Българска армия", в този му вид. Двубоят е и последен за двата тима за тази календарна година. Двата тима водиха битка до последно през миналия шампионат, като шампионът се реши в последния кръг на шампионата. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак Х.

ЦСКА започна вчера подготовка за последния си есенен мач срещу Лудогорец. Новината, която се чакаше от сутрешната тренировка с най-голям интерес, бе свързана със състоянието на вратаря Густаво Бусато, който бе заменен принудително при победата с 1:0 над Славия за Купата на България. Тогава стражът бе изнесен на носилка след тежък сблъсък с Тони Тасев.

Бразилецът продължава да изпитва силни болки, а зоната, където е получил удар, е насинена. Той не се готви пълноценно, а на облекчен режим. На “Армията" обаче все още се надяват, че ще бъде готов за дербито с Лудогорец в неделя, като бразилецът преминава и специални процедури с лекарския щаб и кондиционния треньор Боян Стаматович.

33-годишният южноамериканец премина подборни изследвания още във вторник вечерта, а направените му снимки показаха, че проблемът е мускулен. Добрата новина е, че няма никакво разкъсване или счупване, а силната болка е в резултат на натъртване.

Досега през сезона Бусато не е пропуснал нито минута в шампионата, а резервата му Димитър Евтимов получи шанс единствено срещу Черноморец Балчик в първия кръг за Купата на България, както и в края на срещата със Славия във вторник, когато се появи от пейката. Евтимов е опция и ако Бусато не е готов на време за мача.

Освен това, други въпросителни в състава на Ел Маестро няма. Треньорът ще разчита на най-доброто за мача, тъй като и Тибо Вион изтърпя наказанието си и също ще е на разположение. Като цяло Ел Маестро рядко прави рокади и мачът с Лудогорец няма да е по-различен. Възможна е единствено промяна в схемата, която да стане една идея по-дефанзивна, тъй като ЦСКА няма да тръгне в търсене на гол от първата минута.

Старши треньорът на Лудогорец - Георги Дерменджиев очаква труден мач в София. "Нека да има публика, това е много добре за футбола в България. Мисля, че ще бъде един абсолютно нормален мач. Отиваме да играем футбол и който е по-добър, нека победи. Това е един тест. Искаме да зарадваме всичките хора, които ще бъдат по трибуните", каза той.

Всички билети за срещата са разпродадени и стадион "Българска армия" ще бъде пълен до краен предел, с изключение на буферните зони.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
747