Венци Стефанов: Всеки иска да се кандидатира за президент на БФС


FUTBOL-TV

Венци Стефанов: Всеки иска да се кандидатира за президент на БФС

Собственикът на Славия Венцеслав Стефанов смята, че ще има много кандидати за поста президент на БФС на предстоящия Конгрес на централата, който днес беше насрочен за 15-и март 2024-а година. Това стана по време на заседание на Изпълнителния комитет в мандат 2017-2021.

Той добави, че стотици хора му звънят за съвет или идеи за президентската позиция, но отрече, че би подкрепил Стилиян Петров, ако се яви на избори без Бербатов. Накрая добави, че има свой фаворит за наследник на Борислав Михайлов, но няма да споменава името му, защото така само ще му навреди.

Какво ще се случи на Конгреса на БФС на 15-и март 2024-а година: "Ще избираме президент. Моят фаворит? Още не съм взел решение. Валентин Михов? Живеем в демократична държава, има право. И ти да се кандидатираш, няма да сбъркаш. Но подкрепа не чакай. Пепи (Петър Величков) искаше да прави някакви вписвания, да се разводнят нещата. Но по-добрият вариант е да се насрочи конгрес, да се успокоят хората и да знаят, че на 15-и март ще има конгрес. Пък нека клубовете да си изберат този, който смятат за най-достоен. Ето днес се обяви датата. Ако някой е искал да прави някакво шикалкавене, то не е от БФС. Откъде да знам колко кандидати ще има. Виждате, че всеки иска да се кандидатира. Сега ще видите, тепърва. Сега около Нова година ще излязат кандидати за слава".

Какъв трябва да бъде следващият президент на БФС: "Дали ще подкрепя Стилиян Петров? Не. Казах, че Стилиян Петров може да се кандидатира, а дали ще бъде избран, никога не съм казвал. Така че никога не ми слагайте в устата думи, които не съм казал. Много е важно този, който ще се кандидатира, да даде програма и екип, с който ще работи. Защото сам човек, както знаете, е само за тоалетната. Специално във футбола, аз помня от предишни години, имаше един президент, който се казваше Иван Славков. Той не седеше във Футболния съюз, но си ръководеше, нещата вървяха, националите биеха. Важното е, че имаше хора като Иван Вуцов и като други. За мене Вуцов е корифей в организацията и футболът в България вървеше".

Какви трябва да бъдат първите и най-спешни мерки на новия президент на БФС: "Да се намали броят на чужденците, за да има национален отбор и да имаме други като поколенията, които ни радваха. Категорично. А каква ще бъде формата, има много варианти. Аз ще ви дам един прост пример. В последните три мача, в които игра Славия, срещнахме отбори, които преливаха с чужденци. А с нищо не бяха по-слаби нашите български деца. Ако искате да се направи нещо с българския футбол, трябва да помогнете".

"Не виждам защо трябва да се канят унгарците, патагонци, испанци за шефове на съдиите. Аз не знам защо смениха съдията на вчерашния мач в последния момент. Не мога да кажа кой е бил преди това, но беше сменен".

"Обаждат се стотици по темата за конгреса. Предлагат варианти така да бъдем, инак да бъдем – Гошо, Тошо, Пешо, Иван. Ще има кандидати. Аз съм си решил за себе си кого ще подкрепя, но няма да го кажа, защото ще изгори", завърши Стефанов по темата с Конгреса на БФС, който днес получи мястото, датата и дневния си ред. Той ще бъде извънреден изборен след оставката на Борислав Михайлов, който депозира оставката си преди десетина дни.

Накрая се върна и към вчерашната среща в турнира за Купата на България между Славия и ЦСКА и отново разкритикува съдията Никола Попов, който има според него е с основна вина за загубата. "Вчера, ако сте гледали мача внимателно, видяхте колко минути се игра футбол. Един човек до мене си направи труда да засича, чисто се играха 26 минути? Защо така? Победата на ЦСКА вчера срещу нас беше незаслужена. Първо, защото с нищо не ни превъзхождаха, второ – съдията за мене слугинстваше. В този мач той беше 100 процента чорбар. В 10-ата минута футболистът на ЦСКА беше ли за червен картон?"

  Сподели
101