ЦСКА взе втория мач срещу Славия и е на 1/4-финал за Купата


FUTBOL-TV

ЦСКА взе втория мач срещу Славия и е на 1/4-финал за Купата

ЦСКА победи Славия с 1:0 като гост в мач от 1/8-финалите в турнира за Купата на България, който се игра на стадион "Александър Шаламанов" в столичния квартал "Овча купел и продължават напред към четвъртфиналите в надпреварата. Точен за червените бе Матиас Фаетон в 27-ата минута.

Първото полувреме стартира равностойно, но първото чисто положение бе за домакините в 14-ата минута, когато Мартин Сораков бе изведен сам срещу Бусато след подаване на Денислав Александров, но бразилският страж показа класа и спаси изстрела на нападателя. В 25-ата минута Джонатан Линдсет получи кълбото на границата на наказателното поле от Матиас Фаетон и шутира към горния ляв ъгъл на вратата на Светослав Вуцов, но топката премина на сантиметри от гредата. 

В 27-ата минута ЦСКА откри резултата. До попадението се стигна след като вратарят на белите  опита с дълъг пас да намери играч на Славия в предни позиции. Топката бе пресечена от Иван Турицов, а Браян Кордоба подаде към Тобиас Хайнц. Норвежецът проби отлично по десния фланг и с центриране по земя намери Фаетон, който с техничен удар прати кълбото в десния ъгъл на вратата на домакините. 

След гола на червените, които и в този мач играят с изцяло черен спортен екип имаше напрежение по трибуните, след като фенове на домакините започнаха да хвърлят седалки и най-различни предмети по резервната скамейка на армейците. В 38-ата минута момчетата на старши треньора Нестор Ел Маестро бяха много близо до втори гол, но топовният шут на Майкъл Естрада от далечна дистанция се отби в напречната греда. Малко по-късно Славия направи добра атака, която завърши с изстрел на Галин Иванов, но и този път Густаво Бусато демонстрира страхотен рефлекс и изби в корнер. В 41-ата минута Амос Юга  пропусна да се разпише от близко разстояние с глава след корнер. По този начин двата състава се оттеглиха към съблекалните с гол преднина за ЦСКА.

На почивката наставникът на 31-кратните шампиони на България замени Сейни Санянг с Марселино Кареасо. Втората част започна с превес на домакините, но до чисти положения пред вратата на Бусато не се стигна. След малко повече от час игра Амос Юга стреля мощно от границата на наказателното поле, но изстрелът му премина над напречната греда. Двайсетина минути преди края бяха извършени още две смени в състава на ЦСКА и на мястото на Майкъл Естрада и Матиас Фаетон в игра се появиха Дюкенс Назон и Мено Кох. Веднага след промените домакините имаха възможност да стигнат до изравнително попадение, но отново Бусато се изяви на ниво и  запази вратата си суха.

В 82-ата минута Данило Асприля замени Тобиас Хайнц, а малко след това и стражът Густаво Бусато получи контузия и на негово място на вратата застана Димитър Евтимов. До края домакините опитаха стихиен натиск, но до по-сериозни голови положения не се стигна и в крайна сметка армейците заслужено се поздравиха с победата с 1:0 и продължават напред към четвъртфиналите в турнира за Купата на България.

  Сподели
128