ЦСКА спечели само точка срещу Славия


FUTBOL-TV

ЦСКА спечели само точка срещу Славия

ЦСКА и Славия завършиха наравно 1:1 в мач от 19-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Александър Шаламанов" в столичния квартал "Овча купел". Мартин Георгиев от домакините си отбеляза автогол в 67-ата минута, а Роберто Райчев възстанови равенстово в 86-ата минута.

Първото полувреме започна равностойно. В 17-ата минута Джонатан Линдсет шутира от дистанция, но неточно. Само минута по-късно червените, които в този двубой играха с черни екипи създадоха  много опасно положение пред вратата на  белите, след като Матиас Фаетон намери Дюкенс Назон абсолютно непокрит на границата на наказателното поле. Нападателят продължи към Тобиас Хайнц, но неговият изстрел бе спасен от Светослав Вуцов. В 34-ата минута Фаетон проби в наказателното поле и намери Назон, който стреля, но ударът му премина над вратата, пазена от Светослав Вуцов. В 44-ата минута главният арбитър отсъди дузпа за домакините за съприкосновение на Енес Махмутович с Венцислав Керчев, но след като прегледа ситуацията с помоща на ВАР отмени решението си. В третата минута от добавеното време Джонатан Линдсет се разписа след центиране на Хайнц от корнер, но отново след преглед на ситуацията с ВАР попадението бе отменено, заради дискусионна игра с ръка на Дюкенс Назон. По този начин двата състава се оттеглиха към съблекалните при нулево равенство.

През второто полувреме също стартира равностойно без сериозни опасности пред някоя от двете врати. В 63-ата минута старши треньорът на армейците Нестор Ел Маестро извърши две смени в своя състав и в игра се появиха Майкъл Естрада и Станислав Шопов, които замениха Дюкенс Назон и Тобиас Хайнц. Червените вдигнаха оборотите и в 67-ата откриха резултата, след като  Джонатан Линдсет отново изигра ключова роля в ситуацията при която Тибо Вион върна топката в наказателното поле към него и Мартин Георгиев не се намеси по добър начин, пращайки топката в собствената си врата. Последва изстрел на Турицов над вратата и пропуск на Естрада. В 78-ата минута Фаетон центрира отляво и Кареасо стреля с глава, но встрани от десния страничен стълб. В 86-ата минута току-що появилият се на терена Роберто Райчев засече центриране отдясно и възстанови равенството, разписвайки се за 1:1. Последва мигновена смяна и Данило Асприля замени Марселино Кареасо. До края армейците наложиха натиск, но нямаха шанс пред гола и в крайна сметка срещата завърши наравно 1:1.

Следващият мач на ЦСКА е на 5 декември (вторник), когато от 17:30 часа армейците отново ще се изправят срещу Славия на стадион "Александър Шаламанов" в сблъсък от 1/8 финалите в турнира за Купата на България.

  Сподели
214