Този път ЦСКА ще запише по-убедителна победа срещу Етър


FUTBOL-TV

Този път ЦСКА ще запише по-убедителна победа срещу Етър

ЦСКА - Етър
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 25.11.2023 г.
Час: 17:30


ЦСКА приема Етър на "Армията" в среща от 18-ия кръг на родния шампионат. "Червените" са фаворити, въпреки че двата тима се срещанаха преди месец (в отложен мач) в старата столица и тогава ЦСКА стигна до много трудна победа. Този път, прогнозите на FTV и Futbolbet са за по-категоричен успех - знак 1.

Нападателят във форма за ЦСКА Данило Асприля ще започне като титуляр в предстоящото домакинство на Етър. Колумбиецът се разписа в последните два мача на “червените" – вкара дебютните си попадение за тима при гостуването на Черноморец Балчик за Купата на България (3:0), а след това отбеляза и при шампионатната визита на Крумовград в Коматево (4:1), след като се появи от резервната скамейка. Бившият футболист на Литекс все още не е стартирал от първата минута за първенство, след като пристигна в Борисовата градина през лятото. Той бе с нарушена подготовка заради сагата около трансфера му от Бейтар Йерусалим, а след това близо месец лекуваше и контузия. Вече Асприля е напълно готов за игра и дори е офанзивният футболист в най-добра форма на "Армията“. Данило се готви на максимални обороти по време на паузата за мачове на националните отбори и ще получи доверието на Нестор Ел Маестро на върха на атаката.

Това обаче ще е една от малкото промени в състава. Като цяло Ел Маестро не е фен на рокадите и използва сходен състав за повечето мачове. Това го прави до известна степен лесно предсказуем.

Срещата с Етър ще пропусне капитанът на ЦСКА Амос Юга, който е наказан заради натрупани жълти картони. Любопитно е, че той вече търпи втора санкция този месец, след като в неговото начало бе изгонен с директен червен картон при победата с 2:1 именно над “болярите" във Велико Търново. Непосредствено застрашени от наказание в състава на ЦСКА са Тибо Вион и Джонатан Линдсет, които имат по 4 официални предупреждения от началото на сезона.

Неотдавна двата тима играха отложения си мач във Велико Търново, като гостите измъкнаха минимална победа, но "виолетовите“ направиха най-силния си мач този сезон.

За Етър - срещата пропускат защитникът Мариян Иванов, който бе наказан за един мач заради червения си картон в Бургас, както и невъзстановеният Мартин Моран. Крум Стоянов е с бъбречна криза, а Осама Алу е с вирусно заболяване.

"Отново имаме отсъстващи играчи. Искаме в най-лошия случай да повторим играта си от първата среща с ЦСКА. Повече от ясно е, че домакините ще хвърлят всички сили в мача. Но нямаме намерение да се предаваме“, коментира старши треньорът на "болярите" - Светослав Петров.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЕТЪР 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
350