Гриша Ганчев: Ще се вадят едни милиони, а ние ще се правим, че никой не е видял


FUTBOL-TV

Гриша Ганчев: Ще се вадят едни милиони, а ние ще се правим, че никой не е видял

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев коментира различни теми, свързани с "червения“ клуб, както от спортно-технически характер, така и теми извън футбола, свързани пряко с "армейците“.

Той заяви защо според него в много отбори има ветерани, които се чувстват недооценени от ръководствата на въпросните клубове: "Аз не съм забелязал такова нещо в ЦСКА. Нашите ветерани са си много щастливи. Например – г-н Якимов, Бог да го прости г-н Жеков, Пената, Джони Велинов. Много щастливи хора са! И винаги ме поздравяват и ми се обаждат. Да не ги изреждам всичките, да не обидя някого. Но нашите ветерани са щастливи. Има 2-3 счетоводителя, които не са щастливи. Защото им трябват пари. То и на мен ми трябват пари, ама като няма – няма“.

"Аз съм бил с името си в ЦСКА. Кой е бил с името си? Аз съм бил до миналата година. Другият с името си беше Юлиян Инджов. Ние бяхме като физически лица вътре и издържахме клуба. Да, ние плащахме старите дългове. Всичко плащахме ние. Дайте да си говорим откровено – виж Ботев Пловдив как заприлича на отбор, като им направиха стадион. Виж Локо Пловдив как заприлича на клуб, като имат стадион. То – красота. Виждаш, отиват, настаняват се там агитки, нормални хора. Какво имат ЦСКА и Левски? Някакви славни букви. И едни мърляви терени там, където да тренират. Тая база е... В Африка са много по-напред. Значи – стадион трябва, материална база трябва и тогава вече да може да претендираш, че си клуб и искаш да се бориш в Европа. Да, имат най-важното нещо – публиката. Но от тая публика колко нормални хора не ходят по стадионите. На Левски и на ЦСКА говоря. Какво да правят там? Няма кенеф, няма нищо. Няма къде да си купиш една вода“, каза Ганчев пред "Код Спорт“.

Ганчев коментира слуховете, че когато ЦСКА привлече футболист, го води на стадион "Васил Левски“, а не на "Българска армия“: "На Дани глупостите! Дошъл испанецът Раул Албентоса с агента си. Дани го водил на Панчарево и казал: "Тук тренираме, ама ще правим нещо. Тук не сме доизкусурили работата." И вече ще го водят в офиса да подписва, той рекъл: "Няма проблеми, дай да видим на какъв стадион ще играем, защото за мен е важно, трябва да дойдат родителите ми, жената ми, децата, братовчедите..." Той се чудил какво да прави и се обадили на управителя на "Васил Левски" да им светне лампите. И го завел и рекъл: "Ей, тук играем дербитата". Ама оня глупак не попитал: "А нормалните мачове къде ги играете?" Ако е женен с деца, първо пита къде е детската градина с езици, второ – къде са моловете. Трагедия пълна! Аз си представям по другите градове как ги привличат тези чужденци. И то, затова идват и по-втора ръка футболисти“.

Бизнесменът коментира и Левски и това, че не се е изказвал лошо за "сините“: "Ама за какво да кажа лошо? Имам приятели от тях, нормални фенове. Но по високите етажи свършиха отдавна“.

"Аз мисля, че има по-добри футболисти. Но в това първенство - нали знаете. Не искам да го казвам, защото само ме обвиняват, че плача като девица за... как се казваше. Едно съчетание от три пръста. Ще стане като миналата година. Ще има фотофиниш, ще се вадят едни милиони, ще се купуват мачове. И ние се правим, че никой нищо не е чул“, анализира състава на ЦСКА той.

  Сподели
271