Михайлов: Жертва съм заради хора, които искат да оглавят БФС


Н. Гавазов

Михайлов: Жертва съм заради хора, които искат да оглавят БФС

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че е изкупителна жертва заради група хора, които искат да заемат неговото място. По всичко изглежда, че бившият вратар на "четвъртите" визира опозицията в лицето на Димитър Бербатов.

Напомняме, че Михайлов говори пред Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта в Народното събрание за скандалите и протестите преди и по време на европейската квалификация България - Унгария на 16 ноември. Заедно с него беше и изпълнителният директор на централата Борислав Попов.

"Аз съм изкупителна жертва от много месеци и години, заради една група хора, които искат да станат шефове във футболния съюз. Това е вече от две години и половина. Не са спирали, подбуждат непрекъснато. Има и други хора, които са зад тях и ги финансират“, заяви Михайлов.

Напомняме, че Бербатов се провали в опитите си да оглави БФС, след като не получи подкрепата на президентите на клубовете (никой освен Берое публично не го подкрепи). Тогава бившият нападател на Манчестър Юнайтед започна да се среща с феновете като целта му явно бе да ги настрои срещу управлението на футболната централа, защото хората, които си дават парите за футбола, ясно му показаха, че не го искат за президент на БФС.

Показаха му го и стотиците аматьорски клубове в цялата страна. През май Бербатов и компания тихомълком започнаха да събират подписи за нов конгрес, след като предишната им подписка "отлежава“ в съда вече повече от 18 месеца в очакване на решение. При необходими около 230 гласа, хората на Митко успяха да съберат едва 80. И то предимно на клубове, където доминират фенове на ЦСКА. Така подписката отиде директно в коша и стана окончателно ясно, че футболна България не иска Бербатов за президент.

След като видяха, че не става, хората от опозицията започнаха да играят на "тънката струна“ на феновете, които с основание са недоволни от лошото представяне на националния отбор в последните години, както и от състоянието на футбола по родните терени - нещо, за което FUTBOL TV е съобщавал повече от десет години.

Факт е, че в последните седмици Бербатов и обкръжението му непрекъснато надъхваха запалянковците да протестират и настояваха срещата с Унгария да е в София. Писмата до УЕФА и Спортния арбитраж, многобройните интервюта и публичен натиск да има публика на "Васил Левски“ само нажежиха обстановката и в крайна сметка окървавиха София, което от своя страна разтресе и държавата.

А това основателно предизвика и въпроса, който много хора започнаха да си задават след уталожването на страстите: дали кръвопролитията нямат за цел и инсталиране на т.нар. опозиционери в БФС?

  Сподели
250