БФС до УЕФА: Бербатов е организатор на протестите


Н. Гавазов

БФС до УЕФА: Бербатов е организатор на протестите

Злополучният кандидат за президент на БФС Димитър Бербатов е организатор на протестите във вечерта на мача България - Унгария през миналата седмица.

Това става ясно от писмо на Футболната централа до УЕФА, чието копие се появи в социалните мрежи.

В писмото, подписано от генералния секретар Борислав Попов,  е описано, че се очаква протест на фенове по време на мача България - Унгария като част от усилията на Бербатов и неговия екип да свалят легитимния президент на БФС Борислав Михайлов. Припомнят се други прояви на фенове по време на футболни срещи, като те също са приписани като вина върху опозицията на управлението на футболния ни съюз.

Напомняме, че някои президенти на клубове като Венцеслав Стефанов, Христо Крушарски и други също обвиниха Бербатов като истинския организатор на протестите. Тази теза изказаха и някои футболни общественици, според които целта на Бербатов е да създаде напрежение не само сред футболната общественост и така да принуди сегашното ръководство на БФС да подаде оставка.

Според боса на Славия, самият процес от самото начало е бил замислен да не бъде мирен.

По-рано днес стана известно, че заседанието на Изпълнителния комитет към БФС трябва да се проведе на 27-и ноември (понеделник). Първоначалните намерения са били Изпълкомът да се събере още през тази седмица - което съобщи Борислав Михайлов - но отсъствието на вицепрезидента на родната футболна централа - Михаил Касабов, възпрепятствало плановете. В момента Касабов се намира в Индонезия, където се провежда Световно първенство за юноши до 17 г.

На Изпълкома в началото на седмицата ще се реши кога да бъде свикан следващия конгрес на БФС, който от своя страна ще трябва да определи следващото ръководство на централата. Към момента предположенията са, че конгресът ще се състои през февруари 2024 г.

  Сподели
132