Ивков: Няма да се върна в Левски! Отборът тръгва надолу


FUTBOL-TV

Ивков: Няма да се върна в Левски! Отборът тръгва надолу

Бившият изпълнителен директор и адвокат на Левски - Ивайло Ивков отвърна на Наско Сираков. Преди по-малко от две седмици мажоритарният собственик на "сините" определи Ивков за най-голямата му лична грешка, откакто пое управлението на 26-кратните шампиони. 

"Никога не е срамно, когато има протест. Това показва, че нацията има позиция. Когато има агитки е нормално да има такива сцени, очевидно нашата полиция не бе готова.  Шегувахме се с приятел, че това водно оръдие може да бъде закарано на "Тодорени Кукли" (офисът на Левски)", започна Ивков своето гостуване в Арена Спорт по БНТ. 

Запитан за натрупаните според Сираков 4.5 млн. лева задължения към НАП по време на Ивков, адвокатът обясни: "За пореден път тази сага...не ги ли е срам. Фенове ме питаха защо не се разберем с ръководството. Ами, няма как. Води се кампания, мръсна война с неверни цифри. Нито аз, нито Стоилов не сме дали интервюта, за да ги атакуваме. Не е вярно (б.а информацията за дълга към НАП), но сега ще покажа цифрите. Това обвинение идва 7 месеци след раздялата ни. Посочете голям клуб, в който президентът и собственик да излезе и каже, че изпълнителният директор е натрупал дългове по време на неговото управление. 

"С Мъри, когато поехме управлението на клуба, имаше по четири неизплатени заплати. Намерихме демотивирани хора, а изградихме отбор, който започна да носи приходи, а самите футболисти да струват милиони. Нямаше как да продължим заедно, толкова компромиси съм направил в Левски, колкото никога през живота. Седем месеца си мълчах, за да няма циркове. Бях наясно, че клубът отива отново към дъното, защото познавам хората в кухнята, те не могат да управляват футболен клуб. И тук е големият проблем - те имаха всичко като футболисти и се чувстват недосегаеми. Хората не му вярват, за Наско Сираков само говоря. Аз съм най-голямата му грешка. Ако той е проектирал в мен някакъв послушко... Дойдох в Левски, за да си спася любимия клуб заедно със Стоилов и него. Една грешка не ни е посочил. Сега след 7 месеца отборът тръгва надолу и се търси виновник."

"Да говорим за Стоилов - това е знамето и сърцето на Левски за XXI век. Несравнима величина е. Как същестувва Левски? Дали е на командно дишане или там, накъдето бе тръгнал с мен, Мъри и Наско? Клубът бе с дълг от над 30 млн. лева и 17 неплатени вноски към НАП от 17 месеца управление на Сираков. Сега отново се правим на счетоводители. Не, не са 4.5 млн. лева, а е 1/3. Ако иска да се явим в избрано от него студио, да си викне когото иска и да говорим."

"Има над 2 млн. души, родени след 94-а или около този период и не ги помнят като футболисти, а само като ръководители. Какво направи Сираков като такъв без Стоилов? Извинявам се, но настоящият треньор Костов призна на 60 и кусур години, че най-големият му успех е бараж с Айнтрахт. А Стоилов има 2 участия в групите на Шампионска лига, шампион с пет различни отбора и донесъл част от най-красивите мигове на Левски през XXI век."

 Левски сега никой не говори за несъстоятелност. И имат наглостта да говорят на общото събрание какво са заварили на 5 май. Завариха отбор, който струва 25 милиона.“

"Най-големият ни мач бил с НАП... Ние с Мъри гледахме голямата картина. Ние създадохме футболния бизнес. Левски започна като един работещ двигател.“

"Омразата до нищо добро не води. Градете! Аз няма да се върна в Левски“, завърши Ивков.

  Сподели
97