ЦСКА с класика в Балчик и продължава напред в турнира за Купата


FUTBOL-TV

ЦСКА с класика в Балчик и продължава напред в турнира за Купата

ЦСКА победи Черноморец Балчик с класическото 3:0 в мач от 1/16 финалите в турнира за Купата на България, който се игра на  стадион "Арена Балчик" в едноименния морски град и продължава уверено в следващия етап от надпреварата. Точни за армейците бяха Данило Асприля (2', 42') и Джонатан Линдсет в 89-ата минута на срещата.

През първото полувреме червените започнаха вихрено и още във втората минута Данило Асприля се възползва от неразбирателство в противниковата отбрана при една  върната към вратаря топка и откри резултата, след като прати кълбото в мрежата с шпагат. Това бе първо попадение за колумбиеца в официален мач с червената фланелка. Няколко минути по-късно Дюкенс Назон бе повален в наказателното поле, но главният арбитър прецени, че няма достатъчно основание да посочи бялата точка. Натискът в червено продължи и след 24 минути игра отново Асприля бе близо до втория си гол, след като Хайнц комбинира с Турицов, който подаде към границата на вратарското поле, откъдето колумбиецът стреля с глава, но топката бе спасена от Димитър Илиев.  В 36-ата минута имаше съмнения за игра с ръка на футболист на домакините в наказателното поле, но и в тази ситуация не бе отсъдена дузпа. 

В 42-ата минута Амос Юга подаде към Асприля, който майсторски овладя и с безпощаден изстрел я прати в мрежата на Черноморец (Балчик) за 2:0. След попадението голмайсторът за пръв път с червения екип изрази радостта си в типичния си стил, имитирайки крокодил. По този начин двата състава се оттеглиха на почивка с комфортна преднина за 31-кратните шампиони на България.

През втората част армейците продължиха да атакуват и да контролират събитията на терена и в 55-ата минута Сейни Санянг проби отляво и центрира остро в малкия пеналт, но кълбото като по чудо не попадна в мрежата и излезе в аут. В 68-ата минута старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро извърши едновременно три промени в състава си и Джонатан Линдсет, Марселино Кареасо и Тибо Вион се появиха на терена на мястото на Тобиас Хайнц, Амос Юга и Сейни Санянг. След още 10 игрови минути и Асен Дончев замени Иван Турицов, а шест минути преди края играта напусна и голмайсторът Данило Асприля и на зеления килим влезе Матиас Фаетон.

В 89-ата минута Тибо Вион изпълни непряк свободен удар отдясно на противниковата врата почти до аутлинията, а топката бе засечена от Джонатан Линдсет, който с много точен изстрел в долния десен ъгъл се разписа за 3:0, оформяйки крайния резултат. По този начин червените продължават уверено към 1/8 финалите в турнира за Купата на България, след класическа победа с 3:0 като гост над Черноморец Балчик.

Следващият мач на ЦСКА е на 12 ноември (неделя), когато тимът гостува на Крумовград. Двубоят ще се играе на футболен комплекс "Ботев 1912" в Коматево и е с начален час 13:00 часа.

  Сподели
158