Асприля титуляр за ЦСКА - София срещу Черноморец


Н. Гавазов

Асприля титуляр за ЦСКА - София срещу Черноморец

Наставникът на ЦСКА - София Нестор Ел Маестро ще даде възможност за изява на нападателя Данило Асприля в предстоящия двубой с Черноморец (Балчик) за Купата на България. Гостуването край Черно море ще е първи мач като титуляр за 34-годишния колумбиец, откакто премина на "Армията" през лятото.

Както е известно, трансферът му от Бейтар се превърна в истинска сага, като в един момент от нея той получи забрана да тренира с израелския тим, припомня "Тема Спорт". Това повлия негативно на подготовката му и му попречи да се включи на пълни обороти в началото на сезона. След това бившият играч на Литекс се контузи, като от септември насам не е получавал повече от 20 минути на терена освен в двете контроли с ловчалии в Тетевен.

Сега обаче Асприля ще получи шанс да стартира, след като се отчете с асистенция за попадението на Станислав Шопов срещу Хебър, с което бе оформен крайният резултат 3:0. Очаква се първи минути за сезона да запише резервният вратар Димитър Евтимов, след като досега Бусато пази във всички 16 шампионатни срещи, както и в двата двубоя със Сепси в Лигата на конференциите.

На "Армията" не искат да допускат никакво подценяване на гостуването на втородивизионния тим. Както е известно, от следващия сезон победителят в турнира за Купата на България си осигурява участие в квалификациите на Лига Европа, ако не е шампион.

  Сподели
258