Славия с трудна победа срещу Етър


FUTBOL-TV

Славия с трудна победа срещу Етър

Славия победи с минималното 1:0 у дома Етър в мач от 16-ия кръг в Първа лига. "Белите" са с три победи в последните си четири срещи на стадион "Александър Шаламанов" и се изкачиха на 13-то място с 14 точки. 

След малко повече от четвърт час игра Георги Александров задържа Виктор Генев в наказателното поле на "болярите" и главният съдия Станимир Тренчев отсъди дузпа след консултация с видео асистент арбитъра. Тони Тасев се разписа при наказателния удар, реализирайки третия си гол през кампанията до момента.

В 25-ата минута Емил Стоев отне кълбото и намери Галин Иванов на границата на наказателното поле, капитанът на "белите" шутира, но топката срещна гредата.

Шест минути след това Ерол Дост би от въздуха, но не успя да намери очертанията на вратата на Етър.

Четири минути преди почивката влезлият като резерва Усама Алу беше неточен при опит да затрудни Светослав Вуцов.  

В 54-ата минута Кристиян Стоянов пусна диагонално пас за Ертан Томбак, който нанесе красив удар от въздуха, но стражът Мартин Величков изби. Три минути след това Галин Иванов стреля технично от границата на наказателното поле, а Величков внимаваше и спаси вратата си от второ попадение.

Последва натиск за Славия, но Иван Минчев и Тасев не можаха да покачат аванса за домакините. В 71-ата минута Галин Иванов изведе Тасев в наказателното поле и той подаде успоредно на голлинията за Емил Стоев, но топката беше избита в последния момент от Крум Стоянов. 

В 87-ата минута Венцислав Керчев изведе Стоев на стрелкова позиция в наказателното поле, но ударът на нападателя на Славия мина покрай вратата.

Етър остана на 16-та позиция в Първа лига с актив от само 8 пункта. 

  Сподели
175