Левски ще си тръгне с 3-те точки от Бистрица


FUTBOL-TV

Левски ще си тръгне с 3-те точки от Бистрица

ФК ЦСКА 1948 - Левски
Стадион: "Витоша", Бистрица
Дата: 07.11.2023 г.
Час: 17:30


Левски гостува на ЦСКА 1948 в любопитен мач от програмата на 16-ия кръг в родния шампионат. "Сините" влизат в ролята на фаворити, макар да са имали проблеми в близкото минало срещу точно този съперник. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 2.

Статистиката сочи, че до момента двата тима са изиграли общо 8 двубоя. По две победи и 4 ремита е равносметката преди утрешната среща. Единствено головата разлика е в полза на "сините". 

Треньорът на Левски - Николай Костов ще заложи сред титулярите на Джавад ел Джемили. Испанецът с марокански корени имаше травма и не игра в последните два мача на тима - загубата с 1:2 от Берое в Стара Загора и нулевото равенство с Арда. 21-годишният футболист обаче вече тренира на пълни обороти със своите съотборници и наставникът на "сините" ще може да разчита на него утре.

В Левски се усети липсата на Ел Джемили и Уелтон в споменатите два мача. На отборът му липсваше познатата агресия в нападение, както бе и в предишните мачове. Испанецът е голмайсторът на отбора със своите 5 попадения - вкара по два пъти във вратата на Ботев Пловдив и Локо София и донесе успеха с 1:0 над Черно море. Той може да бъде много полезен заради малкото пространство, което играчите на ЦСКА 1948 ще оставят пред вратата си на стадиона в Бистрица.

Лошата новина е травмата на Уелтън. Николай Костов ще избира между две позиции, на които да заложи на Ел Джемили. Първият вариант е той да заеме позицията зад нападателя редом до Андриан Краев. Това означава, че на резервната скамейка ще остане Хасими Фадига. 21-годишният футболист бе взет на "Герена" като крило, но след идването на Костов той е използван именно в средата на терена.

Другата опция пред треньора е да постави Ел Джемили именно на крилото за сметка на Марин Петков. 20-годишният българин не се представи на ниво в мачовете с Берое и Арда, когато трябваше да замени контузения Уелтон. На десния фланг Роналдо в момента изглежда без алтернатива. Въпреки пропуските си, той е много полезен в изграждането на атаките, а помага активно и на Жереми Петрис в отбрана.

ЦСКА 1948 не прави най-доброто си представяне. През миналия сезон тимът от Бистрица имаше повече спечелени точки на този етап и логично бе до последно в борбата за челните места. Сега можем да намери 1948 на 7-мо място преди битката с Левски.

"Червените" са в серия от две поредни ремита в шампионата. Тя бе развалена в двубоя за Купата на страната преди дни, когато ЦСКА 1948 записа доста трудна победа над тима от Втора лига - Марица Пловдив. Елитон е наказан и пропуска мача. Като изключеим това, в лагера на тима от Бистрица няма други проблеми преди сблъсъка с Левски.

 

ПРОГНОЗА: ФК ЦСКА 1948 - ЛЕВСКИ 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
211