Фенове на ЦСКА отбелязаха 100-годишния юбилей на А.С. 23 (снимки)


FUTBOL-TV

Фенове на ЦСКА отбелязаха 100-годишния юбилей на А.С. 23 (снимки)

Днес отбелязваме основаването на един от предшествениците на съвременния ЦСКА. На тази дата, преди 100 години, Софийски Атлетик клуб и Офицерски спортен клуб “Слава" се обединяват, за да се роди известният Офицерски спортенъ клубъ Атлетикъ-Слава 23.

Сред успехите на А.С.23 изпъкват спечелената титла през 1931 г., както и две национални купи през 1931 г. и 1941 г.

А из славните победи на тима в историята са останали разгроми с 13:3 над Бенковски, 11:4 над Левски, 5:3 над Олимпик Марсилия.

Христо Христов - известен още като Чичо Граф, Мирослав Костадинов, Симеон Костадинов, адвокат Петър Стефанов, Габриел Николов и Станислав Джоров дадоха обща пресконференция по случая.

“Хората, които са до мен представляват инициативната група, която от две години насам имаше идеята да се направи такова честване. Най-важната част от това честване трябва да бъде мачът с Арда Кърджали. Този мач се игра вчера, но ЦСКА излезе с черни екипи с някакъв измислен лъв. Никога не са играли с черни фланелки. Нямам думи", сподели Чичо Граф.
 
"32 години се пречи да си направим нов стадион. Виждате какво се случи онзи ден. Пак се отлагат нещата. Нашата публика е много толерантна. Всяко нещо си има граници. Но нещата пак се бавят. Страшно е. Публиката е настръхнала. Един такъв голям клуб като ЦСКА не заслужава такова отношение. ЦСКА няма детсво, ЦСКА се е родил голям", добави Чичо Граф.
 
“Знаем и за това уважаваме тази 100-годишнина от основаването на офицерския клуб A.C. 23 като предшественник, родител на големия отбор на ЦСКА, който впоследствие, както се казва, е ‘убиецът на шампиони'. Ако я вземем Купата, това не пречи да я посветим на тази 100-годишнина от основаването на армейския отбор на България", добави Габриел Николов.

 

  Сподели
168