Гонзо: Бил съм расист, що за наглост?


FUTBOL-TV

Гонзо: Бил съм расист, що за наглост?

Техническият директор на БФС Георги Иванов даде интервю пред БТА, ден след решението на Изпълкома да бъде премахнат Младен Кръстаич като национален селекционер. Бившият нападател на Левски бе категоричен, че вината не трябва да се търси в Българския футболен съюз.

"Както казах след Изпълкома, аз категорично не съм съгласен, че вината трябва да се търси в Българския футболен съюз", сподели Гонзо.

"Много е лесно да бъдеш теоретик във Фейсбук и да пръскаш помия срещу хора, които работят денонощно за футбола. Много по-трудно е да свършиш нещо. Сигурно когато нямаш какво да правиш е много самотно и досадно и затова ги избива на агресия в социалните мрежи", добави той.

"Недопустимо е да има протест по време на мач на националния отбор! Призовавам институциите да вземат отношение и мерки, защото става дума за международен мач, който трябва да се проведе по правилата на ФИФА и УЕФА. Всички провокации трябва да бъдат наказвани на момента, строго и ефективно! Нали има и органи, които следят поведението в интернет – как така оставят клетви и лъжи безнаказано? Един качва колажи с надгробни камъни на БФС, другите пускат жалби в съда срещу мен, защото, видите ли, съм бил расист! Що за наглост! Аз казвам, че искам българчета с българско самосъзнание да играят за България, те веднага ме докладват за расизъм! Това достатъчно говори за морала им. И точно те да се провъзгласяват за лидери и за експерти е смешно, жалко и недостойно", коментира директорът относно потенциален протест на мача България - Унгария.

  Сподели
227