Арда препъна ЦСКА на "Армията" (видео)


FUTBOL-TV

Арда препъна ЦСКА на

ЦСКА и Арда Кърджали завършиха наравно 0:0 в двубой от 15-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Българска армия".

Във връзка с утрешната 100-годишнина на А.С.23 днес символично отборът на ЦСКА игра с черните ретро екипи.

Мачът започна с обичайния домакински натиск и в 18-ата минута Тобиас Хайнц отправи много силен изстрел от границата на големия пеналт, но кълбото премина на сантиметри покрай десния страничен стълб. След още 15 игрови минути Радослав Цонев от гостите отправи първи точен изстрел за Арда, но Густаво Бусато показа класа и успя да избие топката над напречната греда. В 38-ата минута Дюкенс Назон получи извеждащ пас отдясно в наказателното поле и стреля по диагонала, но Анатолий Господинов изби. Малко след това последва шут на Емануел Шакич над вратата, а в последствие и Енес Махмутович засече топката с глава, след корнер но кълбото излезе в аут. В добавеното време и Матиас Фаетон изпробва мерника си с удар от дъгата на наказателното поле, но стажът на гостите плонжира и изби в корнер, след който двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част в игра за червените влезе Тибо Вион, който на полувремето замени декорирания в жълто Емануел Шакич. Възпитаниците на старши треньора Нестор Ел Маестро продължиха да атакуват и в 51-ата минута Хайнц стреля от воле от близка дистанция, но след рикошет в противников играч се стигна само до корнер. Малко след това Амос Юга от тъч намери Назон, който стреля с глава и бранител на Арда изчисти от голлинията, но главният арбитър прецени, че хаитянинът е извършил нарушение спрямо Господинов.

В 63-ата минута Майкъл Естрада влезе в игра на мястото на Марселино Кареасо. В 69-ата минута Хайнц стреля от пряк свободен удар отляво, но вратарят на гостите изби. Веднага след това Назон изведе Естрада на стрелкова позиция и еквадорецът шутира мощно, но кълбото рикошира в крака на Сако и се отби в лявата греда. В 77-ата минута на терена влезе и Данило Асприля на мястото на Матиас Фаетон. В 84-ата минута Вион центрира в наказателното поле и Назон стреля с глава, но встрни от целта. Малко след това в игра се появи и Станислав Шопов на мястото на Тобиас Хайнц. До края червените упражниха мощен финален щурм, но нямаха късмет и срещата приключи при нулево равенство.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
252