Томаш: Влязохме в мача като жени


FUTBOL-TV

Томаш: Влязохме в мача като жени

Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш говори след края на двубоя с ЦСКА 1948. Двата тима записаха равенство 1:1 в Бистрица. Томаш бе гневен от ситуация пред Алфа Конте в края на първото полувреме, която той определи като престъпление и лесен шанс тимът да излезе напред в резултата.

"С чиста съвест мога да кажа, че мачът бе наш. Не съм доволен единствено от първите 20 минути. Аз на футболистите го казах по-твърдо тук ще го кажа така - влязохме като жени в мача. Мислехме, че противникът няма да се бори. Трябва да се сбиеш, да пуснеш кръв, за да наложим нашия стил на игра. Това което направи Алфа е престъпление, ще взема мерки, това бе чиста ситуация, в която да поведем с 2:1. Ако трябва да бъда искрен създадохме много ситуации и не успяхме да ги отбележим. Явно проблемите са в нас. Не е лесно. Мога с чиста съвест да кажа, че имаше и интересни отсъждания, които се чудя как се случват. Мога да похваля футболистите за реакцията след като трябваше да викам. Сега няма да сме на първо място и се надявам, че ще падне една тежест от футболистите и да се забавляват на терена. Да, може да допускаме грешки.Това е плод на израстването, което предстои при нас", заяви наставникът на "смърфовете" след срещата.

"Това е в подсъзнанието на футболистите, знам как разсъждават, започнаха да звънят агенти и приятели. Опитвам се да ги държа здраво стъпили на земята. Виждам елементарни грешки, които дете няма да направи, това ми показва, че не са изцяло в мача. Ние сме отбор, който не може да се надиграва индивидуално, ние сме колектив. Нямаме много силни единици. Трябва да играем силно заедно. Всеки може да сгреши, аз мога да сгреша. Когато ние не си подадем на празна врата, това е престъпление, защото повеждаме с 2:1, затова съм бесен", коментира Томаш отново ситуацията с Алфа Конте в края на първото полувреме.

Томаш коментира и предстоящото дерби на Пловдив срещу Ботев.

"Това е моментна форма. Ботев разполага с добри футболисти, преминаха през доста катаклизми. Аз изживях дербито три пъти. Тук формата не е важна, може би мач за публиката и града. Ще кажа на футболистите, че не е на всяка цена, но те ще дадат всичко от себе си"

"Не, мога да кажа само, че им свалям шапка. Това което усещам от тях към отбора е велика. Тези момчета са постоянно до футболистите, поклон пред тази публика", завърши той в ефира на Диема.

  Сподели
160