Ботев загря за дербито на Пловдив с разгромен успех над Локо София


FUTBOL-TV

Ботев загря за дербито на Пловдив с разгромен успех над Локо София

Ботев Пловдив разгроми Локомотив София с 6:0 като домакин във втория мач от 15-ия кръг на футболната Първа лига. По две попадения за петия успех на "канарчетата“ от началото на сезона вкараха Антоан Бароан и Самуел Акере, като така французинът се превърна в най-резултатния чужденец в историята на пловдивския клуб. По веднъж пък се разписаха Уме Емануел и Ивелин Попов от дузпа. С победата "жълто-черните“ временно изпревариха Берое на десетата позиция в класирането с актив от 18 точки, докато столичните "железничари“ остават 12-и с 4 точки по-малко от "канарчетата“. 

Отборът на Ботев започна по-активно срещата и още в петата поведе в резултата. Антоан Бароан получи в противниковата половина, напредна и опита да изведе Самуел Акере в наказателното поле, Гонсало Кардосо пресече, но след това Диме Димов не успя да изчисти и топката попадна отново в Бароан, който преодоля Бубакар Гайе за 1:0. 

В 12-ата минута голмайсторът за "канарчетата“ влезе в ролята на асистент за второ попадение за Ботев. Французинът се възползва от сбъркано подаване на Лука Иванов на левия фланг, откъсна се от защитника и подаде към Самуел Акере, който засече в долния десен ъгъл, за да удвои аванса на своя тим. 

Гостите опитаха да отговорят в 16-ата минута с далечен изстрел на Карлос Франса, преминал встрани от вратата. 

В 32-ата минута играчите на Душан Керкез стигнаха до нова опасност пред противниковата врата, след като Бароан бе изпуснат от защитата на Локомотив София отдясно в наказателното поле и веднага пробва да завърши по диагонала, но не намери целта. 

Минута преди края на редовното време на първата част домакините получиха право да изпълнят дузпа. Ивайло Найденов фаулира Антоан Конте в наказателното поле на "железничарите“ и главният съдия Ивелин Занев посочи бялата точка. Рожденикът в днешния ден Ивелин Попов застана зад топката и не сбърка за 3:0, като така ознаменува с гол своя мач номер 600 в професионалната му кариера. 

Три минути след подновяването на играта през втората част "жълто-черните“ пропуснаха отличен шанс за ново попадение. Бубакар Гайе увисна при центриране от корнер, защитата на Локомотив не се справи с опита за изчистване и топката попадна в Атанас Чернев, който от няколко метра стреля над напречната греда. 

В 57-ата минута обаче домакините бяха безгрешни, след като организираха добра бърза атака, на върха на която се оказа Уме Емануел след извеждащ пас на Антоан Бароан и разстреля Гайе за 4:0.

Ботев продължи да бъде по-добрият отбор на терена и в 66-ата минута отново Бароан покачи на 5:0. Французинът завърши прецизно светкавична контраатака на своя тим, за да реализира втория си гол в мача и по този начин се превърна в най-резултатния чужденец в историята на пловдивския клуб с 26 попадения на сметката си.

В 77-ата минута Самуел Акере също реализира за втори път в срещата, след като бе изведен сам срещу Бубакар Гайе и го преодоля, за да оформи крайния резултат - 6:0.

В следващия кръг за Ботев предстои градско дерби с Локомотив на стадион "Христо Ботев“, докато столичните "железничари“ гостуват на Ботев Враца. 

  Сподели
170