Левски ще си тръгне с 3 точки от Стара Загора


FUTBOL-TV

Левски ще си тръгне с 3 точки от Стара Загора

Берое - Левски
Стадион: "Берое", Стара Загора
Дата: 27.10.2023 г.
Час: 19:00


Левски гостува на Берое в Стара Загора в среща от ХV кръг на родния шампионат. "Сините" са фаворити, но домакините не трябва да бъдат подценявани, тъй като редуват силни и слаби мачове и не се знае от коя категория ще е този за тях. Все пак прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 2.

Големият проблем при "сините" е контузията на голямата им звезда - Уелтън. Звездата на Левски е със скъсани връзки на глезена на левия крак. Лекарският екип на тима е решил да обездвижи крака му с ботуш. Вариантът да играе преди края на паузата за националните отбори е нереалистичен и се очертава нападателят да пропусне двубоите с Берое, Арда, ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив, както и евентуално гостуването от 1/16-финалите за Купата на България срещу Дунав в Русе. Ако всичко с възстановяването му е нормално, то той може да вземе участие в гостуването на Локо София и домакинството на Локомотив Пловдив. Така или иначе е аут за предстоящия двубой.

Ветеранът в редиците на Левски - Николай Михайлов най-вероятно ще бъде на вратата на "сините" и в Стара Загора. Очаква се старши треньорът на "сините" Николай Костов отново да заложи на Михайлов, след като Пламен Андреев напоследък допусна много гафове. Младокът получи тотална почивка срещу Черно море, след като дори не попадна в групата за мача, а под рамката застана Ники Михайлов. Пламен Андреев ще се завърне в групата за гостуването на Берое, но е по-вероятно да не играе. Ники Михайлов не пусна гол във вратата си срещу Черно море, но и като цяло нямаше много работа.

През седмицата Николай Костов е имал разговори с десния защитник Жереми Петрис. Причината е, че бранителят получи четвърти жълт картон от началото на сезона и при още един ще трябва да изтърпи наказание от един мач. 25-годишният французин се слави като кибритлия и никога не пести сили при отнемането на топката от противниковите играчи, което често му носи официални предупреждения. На Левски предстои трудна програма и липсата на основен играч може да се окаже фатална за тима в опита да печели точки и да догони лидерите в класирането.

Почти сигурно в игра ще се завърне Анди Краев. Халфът на Левски е бил на системи преди домакинството на Черно море. "Сините" спечелиха с 1:0 над "моряците" в неделя, а националът не се появи в игра, въпреки че бе в групата за двубоя. Преди началото му той получи фланелка с №100 на гърба от изпълнителния директор Даниел Боримиров по случай броя на мачовете му с екипа на столичани. След сблъсъка с варненци стана ясно, че Краев се е разболял в навечерието на срещата и това е причината да не попадне в титулярния състав, а треньорът Николай Костов е преценил да не рискува с включването му в игра, за да не се стигне до контузия заради влошеното му здраве. 24-годишният футболист ще бъде на линия за предстоящото гостуване на Берое

Берое ще бъде без един от най-важните си играчи в предстоящото домакинство срещу Левски. Халфът Едвин Ласо е контузен и по всичко изглежда, че ще пропусне двубоя срещу "сините".

Колумбийският футболист се превърна в неизменна част от състава на Берое от началото на сезона. Ласо прави впечатление със своето физическо присъствие в центъра на терена, но сега треньорът Хосе Луис Ачиари ще трябва да се справя без него. По всяка вероятност мястото на халфа ще бъде заето от Тиаго Сейхас, който ще се завърне в титулярния състав на Берое. Тиаго бе оставен извън групата за гостуването на Локомотив Пловдив, което Берое спечели с 2:1. До Сейхас в средата на терена ще играе Стефан Гаврилов.

 

ПРОГНОЗА: БЕРОЕ - ЛЕВСКИ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
399