Хайнц: Мачът с Лудогорец в края на годината ще е решаващ


FUTBOL-TV

Хайнц: Мачът с Лудогорец в края на годината ще е решаващ

На специална церемония в Пресклуб "България“ играчите на ЦСКА Тобиас Хайнц и Майкъл Естрада  бяха наградени съответно   за Играч номер 1 на 8-ия  и 11-ия кръг отefbet лига.

 За отличната си игра и отбелязването на втория гол при победата на ЦСКА над Берое с 3:0 като гост,  Тобиас Хайнц получи 8 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти. Мартин Секулич (Ботев Пловдив)  има 4 гласа, Джовани (Локомотив Пловдив)  е с 3 гласа, Крум Стоянов (Етър) получи 2 гласа, а Ивелин Попов (Ботев Пловдив)  е с 1 глас. 

Освен купата за Играч на кръга Тобиас Хайнц получи и "Златната топка“ за Футболист на месец септември. В анкетата на Пресклуб "България“ Хайнц получи 12 гласа от участвалите в допитването 24 спортни  медии и редакции, а с по 4 гласа останаха Дюкенс Назон /ЦСКА/, Aлфа Конте (Локомотив Пд) – и  Майкъл Естрада /ЦСКА/.

Майкъл Естрада получи наградата за  Играч на 11-ия кръг. За двата си гола при победата на ЦСКА над Локомотив Сф Естрада получи, 8 гласа,  Борис Тютюков (Пирин)  е с 5 гласа, Уелтон (Левски) има  3 гласа, а  Атанас Илиев (Черно море) – 2 гласа.

Хайнц и Естрада благодариха на всички, които са гласували за тях и подчертаха, че играчите на ЦСКА имат желанието и качествата да спечелят шампионската титла.

"Имаме качеството и манталитета да станем шампиони. Успяхме да намерим нашия ритъм и форма в този “хеви метъл" футбол. Това работи, защо да го променяме? Нашата цел е да станем шампиони. Имаме добър отбор и много го искаме. Имаме и манталитета да го постигнем. Много от играчите бяха в отбора и миналата година, когато не ни достигна само една точка, така че трябва да продължим по този начин.  Знаем какво ни трябва и трябва да направим възможно най-малко грешки. Трудно е да се каже къде ще се реши титлата. Имаме важен мач с Лудогорец в края на тази календарна година, който е решаващ за нас. Със сигурност ще се представяме по-добре. Дано продължим добрата си серия", заяви Хайнц след награждаването.

На въпрос как е минала подготовката през паузата за националните отбори и дали  срещу Левски е изиграл най-слабия си мач  през сезона, Хайнц отговори:

“По време на паузата успяхме да се подготвим добре, така че ще бъдем още по-силни. Със сигурност сме в добра позиция да играем и да побеждаваме. Всеки мач е сам за себе си, всяка среща е различна. Левски е добър отбор и на нас ни е трудно да играем с тях. Много е трудно във всеки мач да си на топ ниво. Чакам следващия ни мач и ще покажа на какво съм способен“, заключи Хайнц.

  Сподели
165