Славия прекъсна негативната си серия срещу Арда (видео)


FUTBOL-TV

Славия прекъсна негативната си серия срещу Арда (видео)

Славия прекъсна серия от десет поредни мача без победа в Първа лига. В двубой от 13-ия кръг "белите" се наложиха с 1:0 у дома срещу Арда Кърджали. Попадение на Тони Тасев в самия край на първата част сложи край на незапомнено дългата серия без успех за столичани в първенството.

В 12-а минута дойде първият точен удар в срещата, когато играещият своя мач номер 100 за домакините Иван Минчев стреля коварно от пряк свободен удар, но Анатоли Господинов успя да отбие.

Осем минути след това Роберто Райчев опита да засече с глава центриране на капитана Галин Иванов, но Умар Сако успя да се справи с опасността пред вратата на гостите.

След близо половин час игра Николай Кръстев се справи с удар на Станислав Иванов от границата на наказателното поле. 

В последната минута на редовното време Иван Минчев пробва да изненада с много далечен изстрел Анатоли Господинов, но топката мина над вратата.

В последните секунди преди почивката Арда сбърка в собствената половина и топката достигна до Тасев, който напредна и с изстрел по земя се разписа за първи път през настоящата кампания.

През второто полувреме Славия контролираше изцяло събитията на терена и не допусна изненади пред Николай Кръстев.

В 78-ата минута гостите останаха в намален състав заради втори жълт и съответно червен картон за Станислав Иванов.

След първия си успех пред собствена публика за кампанията Славия е на 15-то място с актив от само 8 точки, докато Арда е с 22 пункта на петата позиция в Първа лига. Преди този мач отборът от Кърджали беше в серия от пет последователни успеха.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
201