Пробвайте знак Х за Вечното дерби


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Вечното дерби

ЦСКА - Левски
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 07.10.2023 г.
Час: 14:45


ЦСКА срещу Левски е най-интересният и чакан мач от програмата на 13-ия кръг в родния шампионат. Вечното дерби винаги е непредсказуемо, без значение от моментната форма на двата тима. Преди срещата и двата тима показват силни игри, което прави прогнозата още по трудна. Все пак, FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак Х.

Последното попълнение на ЦСКА Емануел Шакич, който беше привлечен по настояване на Нестор Ел Маестро след затварянето на трансферния прозорец, ще започне като титуляр в трети пореден мач. Той стартира като ляв бек срещу Локо София и Локомотив Пловдив с цел Тибо Вион да бъде съхранен, защото виси с картони. 32-годишният австриец обаче се представи на доста добро ниво и на практика измести французина от тази позиция.

Така в утрешното дерби с Левски защитата на ЦСКА ще е съставена от Шакич и Иван Турицов по двата фланга и Християн Петров и възстановеният от разтежение Браян Кордоба в центъра.

Под въпрос за срещата остава нападателят Майкъл Естрада, който участва пряко в последните 4 гола на тима – вкара 3 и асистира за още един срещу столичния и пловдивския Локомотив. Той бе заменен принудително на "Лаута“, след като получи травма в дясното коляно. За радост тя не е сериозна, но все още държи на тръни медицинския щаб преди дербито. Очаква се все пак еквадорецът да попадне поне в групата на Нестор Ел Маестро за срещата.

Защитникът на Левски - Жереми Петрис напусна преждевременно днешната тренировка на тима. Левият бек на “сините" почувства болки, а спортно-техничесикят и медицинският щаб решиха да не рискуват здравено му и играчът се прибра в съблекалните. На първо време изглежда, че болежките не са сериозни и той ще вземе участие в съботното дерби с ЦСКА.

Наравно със своите съотборници тренират бранителите Патрик-Габриел Галчев и Кристиан Димитров, които не играха срещу Лудогорец заради настинка. Вторият вчера подписа нов договор с клуба до лятото на 2026 година. Днес това стори и Асен Чандъров, който по-често влиза като резерва. Димитров обаче се очаква да е титуляр в дербито. Така в момента Николай Костов разполага с всичките си играчи, ако не броим Билал Бари, който е трайно контузен.

Любопитно е да се отбележи, че съдийската бригада, която ще ръководи съботното дерби даде брифинг пред медиите. На него участваха главният рефер на двубоя Радослав Гидженов, асистентите Мартин Маргаритов и Диян Вълков, четвъртият съдия Никола Попов, както и ВАР и АВАР арбитрите Ивайло Стоянов и Георги Кабаков. Подобно нещо до сега не се беше случвало.

"За всеки един съдия е най-голямото признание да свири това дерби. В моята глава в момента е, че трябва да се абстрахирам от всичко, което се пише по медиите. Аз си следвавм стриктно правилата на играта. Спокоен съм и мисля, че ще се справя. Въпреки че съм на 32 години и съм най-младия международен съдия у нас, имам опит. Ръководил съм мачове и тук, и в Европа пред пълни стадиони. Не усещам натиск, всеки мой мач е под мониторинг от хора от УЕФА, които следят моето развитие. Аз се стремя във всеки мач да се подобрявам и да давам най-доброто от себе си", каза главният съдия на мача. В лагерите и на двата отбора се надяват, че реферите ще останат незабележими и нямя да се превърнат в главно действащо лице на мача.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛЕВСКИ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
1893