ЦСКА осъди Ростов за парите от Али Соу, но едва ли ще успее да си ги вземе


FUTBOL-TV

ЦСКА осъди Ростов за парите от Али Соу, но едва ли ще успее да си ги вземе

ЦСКА - София не е взел почти нищо от един от най-важните си трансфери, пише днес в. "Мач Телеграф“.

От Ростов са изпържили "червените“ с голяма част от парите за Али Соу. Той бе продаден в Русия през февруари 2021 година, далеч преди инвазията на Федерацията в Украйна. "Армейците“ е трябвало да получат 4 459 000 лева в рамките на година и половина на четири вноски. Руснаците обаче са превели само първата от тях. Тя е на 30 януари 2022 година.

Следващите плащания е трябвало да постъпят в сметката на "червените“ на 30 юли миналата година, 31 януари и 31 юли през настоящата.

Както е известно, Русия бе извадена от схемата за международни плащания Суфт, а освен това сметките на много от клубните шефове там бяха блокирани заради връзки с Кремъл. Въпреки това от "Българска армия“ смятат, че е имало начини как руснаците да изпълнят задълженията си. Затова от ЦСКА са потърсили правата си във ФИФА и централата е отсъдила в тяхна полза. Не е ясна обаче какъв ефект ще има това.
Руските клубове са изхвърлени от всички турнири, а и трудно от Цюрих могат да ги заплашат с нещо повече. Например – спиране на трансферите.

  Сподели
169