Разследват съмнителна поръчка в тотото за 3 млн. лева


FUTBOL-TV

Разследват съмнителна поръчка в тотото за 3 млн. лева

Съмнителна обществена поръчка в тотото  е обект на разследване от Агенцията за държавна финансова инспекция, съобщават източници на Tribune.bg.

Става дума за следната поръчка https://app.eop.bg/today/275321, - "ИНЖЕНЕРИНГ – ИЗГОТВЯНЕ НА ТЕХНИЧЕСКИ ПРОЕКТ, ИЗВЪРШВАНЕ НА СТРОИТЕЛНО-МОНТАЖНИ РАБОТИ И УПРАЖНЯВАНЕ НА АВТОРСКИ НАДЗОР НА ОБЕКТ: ОСНОВЕН РЕМОНТ И ВНЕДРЯВАНЕ НА МЕРКИ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ В СГРАДАТА НА УЧЕБНО-МЕТОДИЧЕН ЦЕНТЪР НА ДП "БЪЛГАРСКИ СПОРТЕН ТОТАЛИЗАТОР“ – ГР. ВЕЛИНГРАД“ на стойност 3 млн. лева. Директор на правна дирекция по това време е  Рада Гьонова, в момента – член на УС на тотализатора, назначена от министър Димитър Илиев.

АДФИ се намесва и влиза на проверка след прокурорска преписка по същата поръчка.

От страницата на Електронните обществени поръчки е видно, че е имало общо четири оферти. Три от фирмите са със сериозен опит и история в областта на строителството, но всички те биват отстранени. За победител е избрана "ТС Кънстракшън“ ЕООД – фирма, регистрирана в началото на 2022 и без абсолютно никаква история в тази сфера. Начинът, по който е определен победителят, създава усещане, че може да става дума за конкурс с предизвестен край, коментират запознати.

Фирмата е получила аванс, но до момента абсолютно нищо не е извършено – нито като проектиране, нито откъм планиране на някакви строително-монтажни дейности, въпреки че от договора, сключен на 16.05.2023, до момента са минали почти 5 месеца.

Снимка: Труд

  Сподели
187