Левски в пълен състав за мача с ЦСКА-София


Н. Гавазов

Левски в пълен състав за мача с ЦСКА-София

Левски ще бъде с най-доброто в предстоящото дерби с ЦСКА - София, съобщава "Тема Спорт". Двубоят на стадион "Васил Левски" е в събота от 14:45 часа. Защитниците Кристиан Димитров и Патрик Габриел-Галчев ще са на разположение на треньора Николай Костов за сблъсъка с "червените". Двамата пропуснаха битката с Лудогорец заради вирусно заболяване, но вече са възстановени и дават допълнителни опции за наставника. Централният бранител дори бе в групата за мача с разградчани, но остана неизползвана резерва, тъй като бе вдигнал висока температура в навечерието на сблъсъка. На резервната скамейка на столичани дори нямаше необходимата бройка футолисти, а на нея бяха юношите Виктор Любенов и Преслав Бачев.

Възстановяването на Кристиан Димитров е добра новина за Ники Костов, след като българският национал и Хосе Кордоба заформиха добър тандем след продажбата на Ноа Сонко Сундберг в Лудогорец. Срещу "орлите" до панамеца игра Келиан ван дер Каап, но нидерландецът не притежава необходимата скорост и си остава като добра опция от пейката или при постройка с трима централни защитници.

Патрик-Габриел Галчев няма да излезе титуляр срещу ЦСКА - София, но Костов ще бъде по-спокоен с него на пейката, след като няма типичен краен бранител за заместник на Жереми Петрис или Цунами. За момента единственият, който отсъства за "сините" си остава трайно контузеният Билал Бари.

Друга позитивна вест за Николай Костов е, че няма играчи с проблеми след мача с Лудогорец. 60-годишният специалист е доволен, че основното му острие Уелтон не получи картон срещу разградчани, което щеше да означава пети жълт и той щеше да бъде наказан за дербито с ЦСКА - София.

  Сподели
133