Новият треньор на Славия: Настроението в съблекалнята явно не е било добро


FUTBOL-TV

Новият треньор на Славия: Настроението в съблекалнята явно не е било добро

Новият старши треньор Иван Колев иска воденият от него отбор на Славия да излезе възможно най-бързо от ситуацията, в която се намира в момента. "Белите" имат пет поредни загуби в Първа лига и седем последователни срещи без победа. По-рано през седмицата столичани се разделиха с испанския си наставник Хосе Мария Бакеро.  

"Не е коректно сега да се говори кой е бил най-големият проблем. Всичко е ясно, след като има треньорска смяна. Проблемът не е само един, но всеки треньор си има собствени възгледи. Няколко неща трябва да променим, не е нужно точно сега да ги изброявам. Кондицията може да бъде малко подобрена, заедно с манталитетът на футболистите и с изясняване на ролята на играчите, връщаме отбора към старата система. Много е важно точно как ще излезем от тази ситуация", коментира Колев по време на срещата си с медиите в четвъртък.

Той призова за максимална концентрация в състава на Славия в предстоящите мачове.

"Доволен съм от играчите, те демонстрираха желание за тренировки. Това е сериозна основа, върху която може да стъпим по време на подготовката. Настроението в съблекалнята явно не е било много добро. Промяната идва от изпълнението на конкретните задачи на терена. Важно е всеки какво и как да го върши на игрището, за да бъде максимално полезен за отбора. Всеки трябва да се концентрира върху действията си на терена, без да мисли за ситуацията, в която се намираме и за това колко точки имаме сега", добави 66-годишният специалист, който поема Славия за втори път в кариерата си. 

Колев е сигурен, че "оценка за работата на един треньор са резултатите".

"Има значение от тактическо естество кои са ни противниците в следващите мачове. Важно е как ще бъдем подготвени и как ще проведем дадения двубой, противникът може да бъде Реал Мадрид, Барселона, Левски или детска градина. Гледал съм всички мачове от Първа лига до момента, не само тези на Славия. Разликата между отборите е много малка. В тези три дни, в които съм тук, все още се запознавам с качествата на играчите. Ще имаме нужда от време, за да уточним кое как трябва да се прави", добави още Иван Колев.

Дебютът му начело на Славия ще бъде в събота в Пловдив срещу лидера в класирането Локомотив.

  Сподели
127