Ел Джемили: Мисля, че вече се адаптирах добре в отбора


FUTBOL-TV

Ел Джемили: Мисля, че вече се адаптирах добре в отбора

Днес в Пресклуб "България“ Джавад Ел Джемили, Марин Петков и Преслав Бачев от Левски - получиха традиционните статуетки съответно за Играч на 2-ри, 3-ти и 5-и кръг в анкетата сред треньорите, а мароканецът добави и малката "Златна топка“ за футболист на юли в допитването сред спортните редакции.

Във 2-ри кръг на първенството в ефбет Лига. Джавад  оглави класацията на специалистите със 7 гласа за двата си гола срещу Ботев Пд. Следват го Джовани от Локо Пд /5 гласа/ и Бърнард Текпетей  от Лудогорец /3 гласа/. В 3-ти кръг Марин Петков води с 8 гласа за един от 6-те гола на Левски срещу Локо Сф и плътно зад него със 7 гласа е Джавад Ел Джемили. За победния гол срещу Ботев Вр младият талант на Левски Преслав Бачев заслужи лидерската позиция в класацията  сред треньорите за Играч на 5-и кръг – 7 гласа.  На второ място е Матеус Машадо от Черно море с 5 гласа, следван от Кирил Десподов с 4 гласа.  

За футболист на м. юли спортните медии убедително поставиха Джавад Ел Джемили на първо място с 15 гласа. Втори е Марин Петков със 7 гласа, трети е вратарят на Крумовград Янко Георгиев.

“Щастлив съм от наградата, благодаря за гласуването. Това е успех на целия отбор, не само на мен", каза роденият в Барселона мароканец Ел Джемили.

“Теренът беше много тежък срещу Крумовград. Опитахме се да играем с топката по земя, не се получи. Изоставахме в резултата, след това направихме обрат, отново ни изравниха. Научихме си урока от този мач, няма да се повтори повече", сигурен е той.

“Не бяхме изморени, играхме за успех. Мисля, че преди това се събраха много мачове в Европа. Ще се опитаме да печелим вече по-рано срещите си", обеща той.

“Когато дойдох в Левски, отборът побеждаваше и бях по-често на пейката. Тренирах усърдно. Чаках шанса си и го грабнах, когато се появи. Мисля, че се адаптирах добре към страната и отбора", каза още Ел Джемили.

  Сподели
52