Съдия помогна на Лудогорец да спасят точка срещу Ботев Пловдив (видео)


FUTBOL-TV

Съдия помогна на Лудогорец да спасят точка срещу Ботев Пловдив (видео)

Лудогорец и Ботев Пловдив завършиха наравно - 2:2 в Разград в среща от 9-ия кръг на родния шампионат. Пловдивчани могат повече да съжаляват, тъй като водиха с 2:1 почти до края. В главно действащо лице днес се превърна реферът Красен Георгиев, който даде дузпа за Лудогорец, не свири такава за Ботев. Освен това, реферът даде 7 минути продължение, а Лудогорец изравни в 110-ата минута.

Още в първите минути на мача домакините получиха право да изпълнят дузпа. От ВАР обаче видяха засада при атаката на Лудогорец и наказателният удар бе отменен. Все пак, Лудогорец получи по-късно втора дузпа, която реферът не отмени, макар да бе спорна. Така Вердон бе точен от бялата точка за 1:0.

Малко по-късно гостите имаха основателни претенции също за дузпа. Шут на Ивелин Попов се удари в ръката на Педро Нареси, но ситуацията не бе разгледана от ВАР. Повторенията показаха, че "канарчетата" можеха да получат наказателен удар.

В началото на втората част Ивелин Попов направи добър индивидуален пробив, като елиминира Педро Нареси и Оливие Вердон, след което необезспокоявано продължи към наказателното поле и от границата стреля елегантно с външен фалц към долния ляв ъгъл и матира Слуга за 1:1.

В 83-ата минута Ботев стигна до втори гол. Резервата Красиан Колев реализира майсторски с технично изпълнение в ъгъла на Симон Слуга.

Реферът даде 7 минути добавено време, но позволи играта да продължи повече. В 110-ата минута Лудогорец стигна до изравнително попадение. Аслак Фон Витри центрира отлично за Якуб Пьотровски, който засече с глава и спаси точката за разградчани. Едва след това реферът даде последен съдийски сигнал.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
464