Локо София взе малкото столично дерби (видео)


FUTBOL-TV

Локо София взе малкото столично дерби (видео)

Локомотив София победи Славия с 2:1 в малкото столично дерби от 9-ия кръг на Първа лига. "Железничарите“ вече имат в актива си 9 точки и се изкачи на 11-та позиция. Славия заема 14-то място с едва 4 пункта. В 34-ата минута Симеон Мечев откри резултата в полза на Локомотив, а в 70-ата Стив Траоре удвои. В 77-ата минута Галин Иванов върна един гол за "белите".

Двубоят бе официален дебют за Данило Дончич начело на Локомотив София.

Още в началните минути и двата тима създадоха интересни моменти пред противниковата врата. Първо Галин Иванов за Славия имаше шанс, но Александър Любенов се справи. Локомотив отговори с възможност за Карлос Франса, който стреля неточно. 

В 13-ата гредата спаси гостите, след като Галин Иванов отправи техничен удар от границата на наказателното поле и само късметът спаси Любенов.

Седем минути по-късно Любенов и Виктор Генев се удариха при центриране от корнер, което доведе до травма в главата на защитника. Той получи помощ от медицинския екип на терена, след което беше откаран с линейка в болница.

В 34-ата минута Локомотив излезе напред в резултата. Ивайло Найденов центрира отдясно, а топката стигна до непокрития Бруно Франко, който върна към Симеон Мечев и той с удар от въздуха матира Светослав Вуцов.

В 39-ата минута Ивайло Найденов с глава пропусна да отбележи второ попадение за "червено-черните“.

На полувремето Хосе Мария Бакеро извърши цели три смени в опит да промени събитията на терена.

В 60-ата минута Стив Траоре получи прати пас от Красимир Станоев и прати топката в лявата греда. В 66-ата минута Любенов направи отлично спасяване след удар на Мартин Сораков. Четири минути по-късно Локомотив удвои аванса си. Найденов със страхотен пас изведе Стив Траоре, който се измъкна от Венцислав Керчев и преодоля Светослав Вуцов.

В 77-ата минута Славия се върна в мача. Ертан Томбак центрира отдясно, а Галин Иванов с глава порази целта.

В  добавеното време Калоян Кръстев беше изведен сам срещу Вуцов, но пропусна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
177