Наско Сираков за селекцията, треньора и дълговете към НАП


FUTBOL-TV

Наско Сираков за селекцията, треньора и дълговете към НАП

Мажоритарният собственикът на Левски - Наско Сираков говори за представянето на отбора в евротурнирите и разкри какво предстои за "сините“. Той отбеляза, че най-важният мач за клуба е този с Националната агенция за приходите. 

"Смятам ,че отборът в момента е в добро състояние, показа го последният месец и половина в европейските клубни турнири. Представихме се добре, с малки изключения, и в шампионата. Всичко е нормално и спокойно", сподели Сираков по БГ Радио в предаването "Спорт в БГ“.

"Мисля, че Айнтрахт е прекалено голяма хапка за нас в този момент. Най-нормалното нещо се случи, защото ние не можем да изтъкнем нито една причина защо трябва ние да ги отстраним. Далеч сме още от тяхното ниво, трябва да се работи много в България, за да стигнем до тези клубове.

С Ники (Костов) се познаваме от 35 години и мисля, че изборът ми беше добър и правилен. Той го доказва с работата си в клуба. Аз няма да влизам в подробности, водят се разговори с всички футболисти, на които им изтичат договорите. Дори да има такива, които не желаят да подновят договорите си - това е техен проблем".

Собственикът на Левски каза и защо клубът се раздели с Ивелин Попов: "Изрично по негово желание".

След това отговори какво предстои от към селекция за тима, като отговори за Билал Бари и кога ще се завърне в игра той.

"Аз не обичам спекулациите на тази тема. Последните месеци прочетох изключително много глупости. Каквото е във възможностите на клуба, ще бъде направено. Разбира се, ако е в рамките на това, с което може да се справим. Нито Николай Костов ми е извивал ръцете за нови играчи, нито търся централен нападател. Ние имаме двама. Бари още се възстановява и се надявам до 3 месеца да го видя в игра. Трансферният прозорец приключи, каквото и да говорим сега, вече е минало. Не е имало някакъв специален интерес, който да ни задоволява. Целта ни беше да запазим отбора и да се представим максимално добре в първенството. Не се бъркам в правенето на състава. Ники се справи много добре, имаме отлични млади вратари. Всичко е в ръцете на Николай Костов“, допълни Сираков.

"Аз не обичам да поставям цели пред футболистите, за мен е най-важен следващият мач с Крумовград. Стъпка по стъпка ще отидем там, където сме си заслужили. Зависи си от нас. Първенството е доста интересно, има 4-5 отбора с почти изравнени възможности. За нас най-важен е следващият мач. Вижте евроучастието само по себе си не носи нищо. Всеки един отбор трябва да побеждава, ако иска да печели дивиденти“.

"Аз съм учил финанси, но не обичам да се занимавам с неща, с които има по-добре подготвени хора от мен, такива има в клуба. Като цяло трябва да сме спокойни. Последните 5 месеца сме погасили над 3 милиона, може би и повече, от задълженията ни към НАП. Надявам се скоро да имаме споразумение с агенцията, което ние да изпълняваме“.

"Нормално е треньорът и футболистите да имат високи амбиции. Бих се радвал да побеждаваме всеки мач, това не е възможно. Ще има мачове, в които да правим равен или да загубим. Най-важният мач за Левски остава този с НАП. Най-важно е да изчистим Левски от всички задължения и да градим отбор, с който на 100% да се борим за титлата“, завърши Наско Сираков.

  Сподели
307