Иван Кочев оглави Спартак Пловдив


Н. Гавазов

Иван Кочев оглави Спартак Пловдив

Лидерът в Югоизточната Трета лига по футбол Спартак (Пловдив) назначи бившия защитник Иван Кочев за старши треньор на мястото на уволнения преди два дни Данаил Бачков. Кочев е бивш футболист на Ботев (Пловдив) от 80-те години, има стотици мачове с "жълто-черния" екип. В края на кариерата си има период и в Спартак, а до момента беше по-популярен като помощник на Николай Киров-Белия. Треньорската смяна на стадион "Тодор Диев" до голяма степен е изненадваща, тъй като гладиаторите са абсолютни лидери в класирането, но пък паднаха с 0:5 на свой терен от Марица в градско дерби от предварителния кръг на турнира за Купата на България.

Иван Кочев ще проведе днес първо занимание след като подписа своя договор със Спартак.

"След като получих покана от ръководството на Спартак, за мен беше лесно да взема решението да поема отбора. През последните седмици наблюдавах няколко мача и виждам, че отборът има потенциал за професионален футбол, където е мястото на Спартак. Ще се опитам да надградя отбора спортно-технически и физически. Данаил Бачков е свършил много добра работа. Основата ни задача е да продължим да радваме феновете с победи", заяви Иван Кочев пред официалния сайт на Спартак.

В щаба на Иван Кочев влизат Атанас Николов, Николай Николов и Стефан Стойчев, който ще бъде треньор на вратарите. Новият щаб ще има домакински дебют срещу Левски (Карлово) в неделя в 7-ия кръг на първенството на Югоизточната Трета лига.

  Сподели
143