Арда с лесен успех над Ботев Враца (видео)


FUTBOL-TV

Арда с лесен успех над Ботев Враца (видео)

Арда Кърджали се изкачи на 6-о място в класирането след като разби игралия слабо Ботев Враца с 4:0 в първата среща от 9-ия кръг на Първа лига.  Два гола за кърджалийци вкара Абубакар Тунгара, по едно попадение добавиха Тонислав Йорданов и Станислав Иванов. Арда събира 13 точки и поне временно измести Лудогорец, докато Ботев (Враца) остава на 13-о място с 6 точки.

Още във 2-ата минута гостите от Враца направиха сериозна грешка. Центриране на Тунгара от ляво беше отклонено от Стефан Велев, но топката попадна точно на крака на Йорданов, който от 3 метра откри резултата. След това последваха два неточни удара на играчи от Враца и привидно равновесие до 39-ата минута. Тогава Тунгара и Йорданов направиха двойно подаване, атакуващият полузащитник остана очи в очи с вратаря на Ботев и със силен удар вкара за 2:0.

Пет минути след началото на второто полувреме Арда увеличи преднината си до 3:0, като попадението беше на сметката на Станислав Иванов. Крилото получи подаване от десния бранител Мартин Стойчев и прати топката във вратата. 7 минути по-късно шокиращо защитата на врачани и най-вече Жан-Пиер да Силва предоставиха топката на Мартин Стойчев. Защитникът излезе сам срещу вратаря Рубио, но подаде на Тунгара на празна врата,  който вкара четвъртото попадение за домакините.

Гостите от Враца се оживиха с влизането на Мирослав Маринов. Мишката, както му казват местните любители на футбола, създаде на два пъти напрежение пред вратата на Арда, но стражът Анатоли Господинов се справи с ударите му. Между тези две ситуации в 83-ата минута и Христо Митев можеше да вкара. Той засече чудесно подаване на Станислав Дюлгеров от фаул и изпревари намиращия се в по-добра позиция Боруков, но вратарят Бариос спаси.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
147