Левски няма да има проблеми срещу Пирин


FUTBOL-TV

Левски няма да има проблеми срещу Пирин

Левски - Пирин Благоевград
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 14.09.2023 г.
Час: 20:30


Левски приема Пирин Благоевград на "Герена" в отложен мач от родния шампионат. "Сините" отложиха не малко срещи заради своето евроучастие, което обаче приключи. Хората на Николай Костов влизат в срещата като фаворити, не само заради добрата форма, в която се намират, но и заради незадоволителното представяне на съперника. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Паузата за националните отбори носи и добри вести на Николай Костов, тъй като в лагера няма наказани или контузени играчи. Освен това, основната група на тима получи не малка почивка и вече няма и помен от умората, за която се говореше по време на участието на тима в предварителните кръгове на Лига на конференциите.

Към състава ще се присъединят Андриан Краев, Кристиан Димитров и Патрик - Габриел Галчев, които пътуваха с “лъвовете" до Подгорица. И тримата бяха титуляри при поражението.

След тях на “Герена" ще се върнат и Пламен Андреев и Асен Митков, които бяха част от отбора на България до 21 години, който има важен мач срещу Израел от квалификационния цикъл за класиране на Европейското първенство за младежи. Известно забавяне при завръщането ще има и Хосе Кордоба, който имаше занимания с родината си Панама и дори отбеляза гол в срещу тима на Мартиника в мач от Лигата на нациите.

“Сините" ще водят подготовката си за срещата с Пирин днес и утре, като старши треньора Николай Костов е на мнение, че дългата пауза няма да се отрази на отбора. Той разполага с най-доброто към момента, като единствен не може да му е на разположение трайно контузения Билал Бари, който обаче през последните месеци даде знаци за съживяването си. Спортно-техническият щаб на столичани е доволен заради стриктно спазените програми по време на паузата, като се отчита доброто състояние на всички състезатели.

По време на паузата за националните отбори, Пирин се възползваха, за да подсилят малко състава си. Андрей Йорданов се завърна в Пирин. 22-годишният играч подписа договор с "орлетата", след като разтрогна контракта си с Крумовград. Йорданов напусна благоевградския клуб през лятото по много коректен начин, а сега се завръща, за да помогне на отбора.

Иначе тимът от Благоевград изигра една контрола, но загуби от ФК ЦСКА 1948 с 0:4.

"Искахме да дадем шанс на всички момчета. Има момчета от школата, на които дадохме шанс. Беше тренировка за мен срещу един добър отбор, за да видим как ще изглеждаме. Ще анализираме дали да играем с трима централни бранители, или не. Всеки един двубой е реален шанс да спечелиш точки. Левски може би е най-добрият отбор в този момент, ще бъде трудно. Гледаме да стабилизираме отбора", заяви треньорът на тима Иво Тренчев след контролата. Наставникът няма много проблми с наказани или контузени играчи.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ПИРИН 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
238