Ботев Пловдив най-накрая с победа на "Колежа" (видео)


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив най-накрая с победа на

Ботев Пловдив постигна първа победа на "Христо Ботев“ след откриването на обновеното клубно съоръжение. "Канарчетата“ надиграха гостуващия тим на Славия с категоричното 3:1 в среща от 8-ия кръг на шампионата. 

В петата минута на срещата Реда Рабей стреля директно от пряк свободен удар на около 25 метра, но топката мина встрани от целта. Веднага след това двубоят бе прекъснат в знак на подкрепа към Петър Хубчев, който се бори с коварна болест. 

В 17-ата минута попадение на Славия бе отменено заради засада. Тони Тасев засече с глава центриране от корнер, Хидайет Ханкич отрази, а при добавката Галин Иванов реализира от близка дистанция. След преразглеждане на ситуацията със системата ВАР обаче голът не бе зачетен. Малко след това капитанът на "белите“ стреля по земя от границата на наказателното поле, но вратарят на Ботев успя да се разтегне и да избие в корнер. 

В 26-ата минута "канарчетата“ откриха резултата, след като се възползваха от грешка в защитата на Славия. Емил Мартинов не съумя да изчисти достатъчно добре и подари топката на Самуел Акере, който с овладяването се озова сам срещу излезлия напред Николай Кръстев, вратарят на гостите се намеси, но след това Янис Карабельов намери Ивелин Попов в наказателното поле и капитанът на "жълто-черните“ намери опразнената врата за 1:0. 

Само пет минути по-късно домакините можеха да удвоят аванса си, след като Попов изведе Реда Рабей отляво в наказателното поле, но френският полузащитник не съумя да преодолее Николай Кръстев. 

Славия отговори в 32-ата минута с точен изстрел от дистанция на Кристиян Стоянов, който обаче не затрудни Хидайет Ханкич. 

Шест минути след това Ботев вкара втори гол. "Жълто-черните“ разгърнаха бърза контраатака, при която Ивелин Попов изведе Самуел Акере на скорост по десния фланг, нигериецът навлезе в наказателното поле и пробва центриране, топката рикошира в крака на Венцислав Керчев и прехвърли Николай Кръстев, а зад стража на "белите“ Мартин Секулич добави с глава в мрежата за 2:0.

Веднага след подновяването на играта от центъра футболистите на Рафаел Ферейра реализираха трето попадение. Акере отне в собствената половина и напредна в близост до противниковото наказателно поле, където в опита си да му отнеме Кристиян Стоянов изведе Мартин Секулич сам срещу Кръстев и с помощта на късмета хърватинът преодоля за трети път стража на столичния тим. Така почивката дойде при резултат 3:0. 

Десет минути след подновяването на играта през втората част Самуел Акере имаше възможност ознаменува добрата си игра и с попадение, но стреля встрани от вратата от границата на наказателното поле. Малко след това пък вратарят на "белите“ Николай Кръстев спаси опасен удар на влезлия като резерва Антоан Бароан.

В 63-ата минута за втори път в мача гол на Славия бе отменен заради засада. Венцислав Керчев прати топката в мрежата на Ханкич, след като засече с глава центриране на Галин Иванов отдясно, но след преразглеждане на ситуацията с помощта на ВАР се оказа, че Керчев е бил в нередовна позиция. 

В 77-ата минута вратарят на "канарчетата" демонстрира добър рефлекс и спаси прецизен удар на Галин Иванов в долния десен ъгъл. Пет минути след това "белите" отбелязаха почетно попадение. Ертан Томбак бе изведен отдясно зад гърба на защитата на Ботев и технично завърши между краката на Хидайет Ханкич, за да оформи крайния резултат - 3:1. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
226