ЦСКА спечели дербито със Славия и е трети в класирането


Н. Гавазов

ЦСКА спечели дербито със Славия и е трети в класирането

ЦСКА 1948 победи Славия с 2:0 в последен двубой от седмия кръг наefbet Лига. Бирсент Карагарен (13) бе точен за гостите, а Рууни (31) удвои след грешка на стража Николай Кръстев. През второто полувреме "белите" имаха добри възможности, но не успяха да ги реализират. Феновете на Славия пък скандираха "Всички вън!" и "Оставка" на няколко пъти в хода на двубоя.

Първото положение в мача бе за Славия. В 12-ата минута удар с глава на Виктор Генев бе спасен от Даниел Наумов, но малко след това Педриньо отправи силен шут, вратарят Николай Кръстев отби топката в гредата, но при добавката Бирсент Карагарен откри резултата в полза на "армейците".

В 17-ата минута Педриньо стреля от пряк свободен удар, но Николай Кръстев парира топката. Последва и неуспешен опит за гол на Рууни Ева.

След точно половин час игра Педриньо шутира, Кръстев не успя да се справи с положението и топката достигна до Рууни Ева, който я прати в мрежата за 0:2 с първото си попадение за ЦСКА 1948.

В 35-ата минута за пореден път се получи разбъркване в наказателното поле на Славия и Ивайло Чочев се оказа на голова позиция, но този път стражът на "белите" се намеси решително.

Точно преди почивката част от публиката на Славия се обърна с гръб към терена, като се чуха скандирания "всички вън".

През второто полувреме Мартин Георгиев влезе като резерва и направи повторен дебют за домакините след една година, изкарана в академията на Барселона.

В 50-ата минута Николай Кръстев изби шут на Никола Илиев.

В 66-ата минута Даниел Наумов парира удар на Галин Иванов, а десет минути преди рая на редовното време Георги Русев центрира от фаул, но ударът с глава на Ивайло Чочев бе спасен от Кръстев.

Минута преди края на редовното време Роберто Райчев се отчете със сериозен пропуск. Той пропусна да намали изоставането на тима си, като не успя да преодолее Наумов от отлична позиция.

Така ЦСКА 1948 събра 13 точки и измести Берое от третото място. Славия пък е 14-и с  4 пункта.

  Сподели
227