Берое с класика срещу Славия


FUTBOL-TV

Берое с класика срещу Славия

Берое победи Славия с 3:0 в среща от VI кръг на родния шампионат. "Зелено-белите“ излязоха напред в резултата в 17-ата минута след попадение на Скуадроне, който се разписа с глава след корнер. Берое добави още два гола до почивката, които бяха дело на Майк Севайос. Нападателят се разписа след асистенции на Ласзо и Каскардо – 3:0. След почивката гостите бяха по-активни и създадоха няколко положения пред Ачинели, но не успяха да реализират и така Берое спечели срещата.

В началните минути на мача гостите стигнаха до две опасности пред Ачинели, но ударите бяха блокирани. Йеленкович засече центрирана от корнер топка в 10-ата минута, но ударът му мина покрай вратата. Минута след това Каскардо центрира от фаул, Кръстев изби топката, но в краката на Севайос. Ударът на нападателя обаче бе блокиран. Бакеро стреля от пряк свободен удар в 15-ата минута, но топката мина на сантиметри от гредата.

Резултатът бе открит в 17-ата минута, когато Говеа центрира от корнер, а Скуадроне прати топката в мрежата след удар с глава – 1:0.

В следващите минути Славия застраши вратата на Берое с две опасни центрирания, но Ачинели се намеси. Бакеро проби опасно в 34-ата минута и стреля в далечния ъгъл, но топката мина на метър от гредата. 

Резултатът бе удвоен в 40-ата минута, когато Ласзо проби и намери непокрития Севайос в наказателното поле. Нападателят прати топката в мрежата с едно докосване – 2:0.

Само две минути по-късно Севайос добави още един гол, след като се разписа с глава след центриране на Каскардо – 3:0.

След още две минути Трибуле също можеше да се разпише, след като овладя в пеналта и стреля от близка дистанция, но топката мина на сантиметри от гредата. Второто полувреме започна с натиск на гостите, но той бе само териториален и не доведе до опасност пред Ачинели. Славия създаде много сериозна опасност в 62-ата минута, когато Галин Иванов получи в наказателното поле от Томбак и стреля в движение, но топката се отби в гредата и попадна в Бакеро. Нападателят обаче я прати в аут от непосредствена близост.

Шмуц направи двойно подаване със Селесте в 65-ата минута, след което опита да намери Севайос, но нападателят бе изпреварен в сетната секунда от бранител. Три минути след това Галин Иванов проби в пеналта и стреля от малък ъгъл, но не намери целта. Нов пробив на Иванов в 71-ата минута завърши с пас към Тасев, но Рамос парира удара, а при добавката играчът на гостите не намери очертанията.

Отново Иванов завърши атака за своя тим в 76-ата минута, когато засече от въздуха центриране от левия фланг, но не намери очертанията. Тони Тасев стреля опасно от пряк свободен удар в 85-ата минута, но след рикошет топката мина на сантиметри от гредата. В последната минута Галин Иванов получи в наказателното поле и стреля, но топката рикошира в крак на бранител и излезе в корнер.

Това бе всичко в срещата и Берое записа заслужен успех над Славия с 3:0.

  Сподели
166