Лудогорец задълбочи кризата в ЦСКА


FUTBOL-TV

Лудогорец задълбочи кризата в ЦСКА

ЦСКА отстъпи с 0:3 на Лудогорец като гост в мач от петия кръг на Първа лига, игран на стадиона в Разград.

Първото полувреме започна с натиск на домакините и в осмата минута Десподов центрира от пряк свободен удар към Руан Секо, който засече кълбото с глава и се разписа за 1:0.

В 15-ата минута гостите създадоха първата опасност пред вратата на Лудогорец. Дюкенс Назон получи отличен пас от дълбочина, дело на Християн Петров, овладя топката и излезе на чиста позиция срещу Симон Слуга, но не успя да стреля силно и пропусна да изравни. Веднага след това Тобиас Хайнц шутира опасно над противниковата врата.

В 33-ата минута Аслак Фон Витри шутира от границата на наказателното поле, а топката рикошира коварно в Сейни Санянг и за втори път се озова в мрежата на Густаво Бусато.

В 42-ата минута Матиас Фаетон стреля отдалеч,  но вратарят на домакините спаси. Последва пропуск на Мено Кох, а малко преди края на първата част Десподов се озова сам срещу Бусато, но бразилският страж спаси. По този начин двата състава се оттеглиха на почивка при резултат 2:0.

След малко повече от 5 игрови минути домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Турицов в наказателното поле. Главният арбитър Никола Попов отиде сам да преразгледа ситуацията на монитора и отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Кирил Десподов, който в 56-ата минута се разписа за 3:0. След гола си Десподов опита да провокира вратаря на гостите, но Бусато не видя това.

В последните 15 минути домакините останха с човек по-малко. След намеса на ВАР бе показан директен червен картон на Сонко Сундберг за удар с лакът спрямо Назон. До края на сращата армейците опитаха да стигнат до попадение, но нямаха шанс и в крайна сметка отстъпиха с 0:3 на Лудогорец като гост.

  Сподели
316